Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2016, 7:38
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Pokémon GO ho stálo život. Hráča zastrelil majiteľ domu po tom, ako sa mu do neho chlapec vlámal

TECH POKÉMON SMRŤ STREĽBA
Uložiť Uložené

Mladík mal iba 18 rokov.

Možno si poviete, že článkov o Pokémon GO už bolo akurát dosť. Kde sa pozrie, všade Pikachu sem, Charizard tam, každý pozerá do mobilu a je to o nervy. Nuž, proti gustu žiaden dišputát, ale nespomínam si, kedy naposledy spôsobila nejaká hra takú davovú psychózu. Okrem množstva spokojných hráčov sa vždy nájdu aj exoti, ktorí hranie prežívajú nad rámec únosnej miery a svojou nadmernou aktivitou znervózňujú svoje okolie a nevinných okoloidúcich ľudí. Najhoršie je, keď sa niekto ponorí do hry natoľko, že stráca zdravý úsudok a ohrozuje zdravie seba, prípadne iných ľudí. A presne v tomto duchu sa odohrala jedna nešťastná udalosť v štáte Guatemala. 

Len 18-ročný chlapec prišiel o život po tom, ako sa so svojim o rok mladším kamarátom pokúšal vlámať do cudzieho domu, v ktorom sa mal nachádzať vzácny pokémon. Jerson Lopez de Geon si už, žiaľ, nikdy Pokémon GO ani inú hru nezahrá a Daniel Moises Picen si už so svojím kamarátom nikdy neprehovorí. Majiteľa domu aktivita chalanov nahnevala natoľko, že neváhal proti nim vytiahnuť zbraň a mladého Jersona postreliť. Ten svojim zraneniam na mieste podľahol. Guľky neobišli ani mladšieho Daniela, ktorý momentálne leží v neďalekej nemocnici. Nevinná hra sa tak premenila na obrovskú tragédiu. A je potrebné povedať, že úplne zbytočne. Milí hráči, dávajte si na seba pozor a hrajte s mierou. Lebo všetkého veľa škodí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia