Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2016, 9:44
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Chcel močiť na wimbledonskej tráve, dostal pokutu. Tenista Cuevas na svoj posledný zápas tak skoro nezabudne

ŠPORT WIMBLEDON
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Za svoj skutok musel zaplatiť poriadnu sumu peňazí.

Najslávnejší tenisový turnaj na svete Wimbledon v týchto dňoch pomaly vrcholí. Pred nami sú semifinálové zápasy v mužskej aj ženskej časti, no rovnako prebiehajú aj súboje vo štvorhrách. Počas jedného zo zápasov mužskej štvorhry proti sebe nastúpil pár Pablo Cuevas - Marcel Granollers proti páru Jonathan Marray - Adil Shamasdin, pričom sa na konci stretnutia tešila druhá menovaná britsko-kanadská dvojica po päťsetovej bitke. 

Divákov však viac ako samotný priebeh stretnutia rozhodne zaujali dva prejavy nešportového správania zo strany Uruguajca Pabla Cuevasa. Ten sa voči športovým pravidlám previnil tým, že odpálil jednu z loptičiek mimo tenisový kurt, aby bol následne upozornený po druhýkrát za to, že sa priamo na kurte pokúsil vymočiť do prázdnej tuby od loptičiek. Cuevas za tieto priestupky musí zaplatiť pokutu vo výške 8122 eur, pričom sa trest nevyhol ani jedno španielskemu partnerovi - Granollers za protesty musí zaplatiť 6768 eur. 

Granollers napokon pre španielske médiá celú situáciu vysvetlil tak, že Cuevas údajne potreboval ísť na toaletu, čo mu rozhodkyňa nedovolila. Rovnako vraj odmietla aj to, aby sa Uruguajec vymočil do už spomínanej tuby. Pri nasledujúcej výmene strán sa mal zakryť uterákom a dostať prázdnu tubu od Granollersa, čo však empajrová rozhodkyňa zaregistrovala a rázne to zakázala. 

Odporúčané
KVÍZ: Na akom povrchu sa hrá Wimbledon a kto je jastrab Rufus? Dokáž, že si skutočný fanúšik tenisu KVÍZ: Na akom povrchu sa hrá Wimbledon a kto je jastrab Rufus? Dokáž, že si skutočný fanúšik tenisu 14. júla 2023, 15:00

Tesne pred koncom zápasu bol na dvorec privolaný supervízor, ktorý hru približne na päť minút ukončil, aby následne dvojica previnilcov zápas ukončila pri troch mečbaloch svojich súperov. Granollers mal na konci prísť za rozhodkyňou, strkať do nej tubou a donútiť ju opúšťať kurt v sprievode ochranky. Na margo celého incidentu sa na sociálnej sieti Cuevas vyjadril takto: ,,Chcem objasniť, že verzie týkajúce sa močenia počas zápasu zverejnené v niektorých médiách sú klamlivé. Z úcty k verejnosti, turnaju a našim kariéram chcem poprieť informácie, že by som niečo také urobil. Tým by som to uzavrel.“

 

 Je potrebné dodať, že neide o prvý exces niektorého z hráčov na tohtoročnom Wimbledone. Pred niekoľkými dňami sa neslávne zviditeľnil aj Srb Viktor Troicki, ktorý po jednom z diskutabilných výrokov rozhodcu začal byť voči arbitrovi vulgárny, vynadal mu do idiotov a vrieskal na neho ako zmyslov zbavený. Bez ohľadu na to, či bol jeho protest oprávnený, alebo nie, na turnaji podobného rangu by si každý tenista mal dávať pozor na svoj prejav. Robí to tiež negatívnu reklamu nielen sebe, ale aj svojej rodine a krajine, ktorú reprezentuje. 

Domov
Zdieľať
Diskusia