Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2016, 20:56
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Aké to je ocitnúť sa na mieste, kam dopadne ničivý delostrelecký granát?

ZAUJÍMAVOSTI VOJNY
Uložiť Uložené

Video priamo z terénu od škandinávskej armády.

Či už si radi zahráte akčné a strategické hry alebo pozriete dobrý film s vojenskou tematikou, zistíte, že delostrelectvo dokáže na bojisku narobiť riadnu šarapatu. Do danej kategórie zaraďujeme mužov obsluhujúcich rôzne raketomety, mínomety, ďalekonosné delá, kanóny, húfnice a ďalšie vymoženosti s ničivými následkami. Našťastie sa momentálne vo vojne nenachádzame, a tak sa nemusíme krčiť kdesi v pivnici a modliť sa, aby jeden cudzí granát nezasiahol aj náš dom, nakoľko by ho s veľkou pravdepodobnosťou úplne zničil. Avšak, ako vlastne vyzerá miesto, kde granát dopadne?

Fínska armáda sa rozhodla ľuďom toto malé tajomstvo rozlúsknuť, a preto rozmiestnila niekoľko odolných kamier okolo ľudoprázdnej zóny určenej pre ďalekonosné delá v oblasti Rovajärvi. Potenciálne ciele v podobe chatrčí, úkrytov a nastrčených kanónov simulujúcich nepriateľa mali za úlohu navodiť pocit, že sa nachádzate niekde na svojom stanovisku, kedy z ničoho nič začnú lietať vôkol vás smrtonosné strely.

Ide podľa vás o odstrašujúci príklad alebo ste čakali niečo viac?

Domov
Zdieľať
Diskusia