Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2016, 12:09
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Najlepší fanúšikovia ME 2016? Podľa mnohých tu máme jednoznačného víťaza v podobe priateľských Írov

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pomerne malá krajina s veľkými priaznivcami.

Majstrovstvá Európy sa už blížia do svojich posledných fáz a pomaličky môžeme začať aj bilancovať. Nejdeme teraz samozrejme rozoberať samotné futbalové tímy a ich jednotlivé výkony na ihriskách, ale fanúšikov. Francúzske mestá, kde sa konali tohtoročné zápasy, sa hemžili (a ešte stále hemžia) návštevníkmi a fanúšikmi z takmer všetkých kútov starého kontinentu. Či už ide o tisícky Albáncov, Rumunov, Maďarov, Talianov, Švédov, Walesanov, Slovákov, Čechov i mnohých ďalších. Rozhodne nebola núdza o zábavu.

Za najväčšiu fanúšikovskú hanbu by sme mohli označiť najmä istú skupinu Angličanov a Rusov, ktorí sa na šampionát prišli skôr pobiť než fandiť, ale samozrejme to neplatí pre úplne všetkých ľudí z Anglicka a Ruska. Bitky v uliciach, zrážky, konflikty i mnohé materiálne škody, aj to bude navždy súčasťou ME 2016. Poďme sa ale pozrieť na niečo pozitívnejšie, teda na najlepších fanúšikov majstrovstiev. Áno, každý môžeme mať odlišný názor, avšak najviac by si titul najlepších podporovateľov zaslúžili jednoznačne Íri. Nielenže vytvárali na štadiónoch fantastickú atmosféru, ale okrem iného mali aj mimoriadne dobrý vzťah z francúzskou políciou, častokrát svojvoľne po sebe upratovali bordel a natočená je aj situácia, kedy spievali milú uspávanku dieťaťu v metre. Všetko je zachytené na videu nižšie.

 

Zaslúžia si podľa vás Íri status najlepších fanúšikov tohtoročných majstrovstiev Európy?  

Domov
Zdieľať
Diskusia