Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2016, 17:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Príbeh Justice League bude nakoniec len v jednom filme, a to úplne odlišnom od BvS s Batmanom v hlavnej role

FILMY A SERIÁLY JUSTICE LEAGUE
Uložiť Uložené

Warner Bros. si rozmyslelo plány s DCEU, kritika BvS zmenila aj štruktúru Justice League

Konečne nejaké správy o DCEU, že? Nechajme už BvS za sebou a tešme sa na Suicide Squad. Takto sme asi rozmýšľali viacerí. Snyder a spol. nám ale s tým filmom nedajú pokoj, pretože práve BvS zapríčinilo veľké štrukturálne zmeny vo vedení DCEU, v kreatívnom tíme a taktiež v budúcnosti samotných filmov. O tom ale viac tu. Dnes sa budeme baviť o Justice League filme. Prečo nie filmoch? Nuž, vyzerá to tak, že dvojdielny príbeh sa nakoniec nerozdelí a Snyder nám doručí jeden diel Justice League, respektíve dvojka, naplánovaná na rok 2019, bude úplne odlišným príbehom.

Keď už sme pri tom príbehu, pre prvý diel bola uvoľnená synopsa. V skratke hovorí o tom, že Bruce Wayne prejde veľkou osobnostnou zmenou. Znova našiel nádej v ľudstvo, poznačila ho aj Supermanova obeta, a tak sa rozhodol vyhľadať spoločne s Wonder Woman všetkých ostatných Metahumans a založiť tím, ktorý by bránil Zem. Môže už však byť neskoro, pretože je tu hrozba nevídaných rozmerov. Podľa všetkého ňou bude skutočne Steppenwolf. 

Oficiálne logo Justie League

Príbeh Justice League bude nakoniec len v jednom filme, a to úplne odlišnom od BvS s Batmanom v hlavnej role
Zdroj: Warner Bros.

V DCEU sme už mali možnosť vidieť ho, konkrétne vo vystrihnutej scéne z BvS, ktorá sa objaví v predĺženej verzii filmu. Steppenwolf je vojenský vodca planéty Apokalips a strýko Darkseida. Darkseid sa má objaviť hneď na začiatku filmu vo flashbacku a bol zmienený už v Batman v Superman v Bruceovom sne (omega symbol, viac informácií tu). Hovorí sa o tom, že Mother Boxes budú dôležitým aspektom filmu. Niekoľko z nich sa nachádza na Zemi po tom, čo ich tu Darkseid a spol. nechali pri poslednej návšteve, kedy Zem podcenili a boli porazení Amazonkami a ďalšími hrdinami na planéte pred mnohými rokmi. To je však stále len dohad. Ak sa však splní, uvidíme tri Mother Boxy, chránené Amazonkami, predchodcami Aquamana a nakoniec ľuďmi. Ako sme videli v BvS, zdá sa, že jedna sa dostala k vedcovi Silasovi Stoneovi, ktorý využil jej moc na záchranu svojho syna, z ktorého urobí Cyborga. Zdá sa, že sa dočkáme podobného konceptu, ako v MCU, kedy Thanos zbiera Infinity Gems. Dizajn Mother Boxes a aj samotného Steppenwolfa by sa pritom ešte mal zmeniť. 

Justice League bude teda jedným filmom, má byť odľahčenejšie a nie také vážne, ako BvS. V príbehu sa posunieme o pár mesiacov neskôr po udalostiach BvS. Snímka bude viac zameranejšia na Batmana. Superman sa podľa všetkého objaví v druhej polovici snímky a mal by mať dlhé čierne vlasy. Flashov oblek dostane upgrade práve od Batmana. Ezra Miller je mimochodom veľký vtipálek a preniesť sa to má aj do filmu. Flash bude určite najsvetlejším aspektom snímky. Čo sa týka Cyborga, bude mať alternatívny vzhľad pre prechádzky medzi civilmi, jeho oblek bude tradične robotický a bude mať na sebe nejakú tú zbraň. Dotvorený bude, samozrejme, vďaka CGI. Parademons budú veľkou súčasťou filmu a nejakú rolu dostane aj Lex Luthor.

Nový Batmobil

Príbeh Justice League bude nakoniec len v jednom filme, a to úplne odlišnom od BvS s Batmanom v hlavnej role
Zdroj: Warner Bros.

Čo sa Batmana týka, Ben Affleck potvdil, že režíruje jeho sólovku, no netuší, kedy sa dostane do kín. Pravdepodobne o čosi neskôr, než Warner dúfa, keďže scenár stále nie je hotový a Benovi chvíľu zaberie, kým s ním bude spokojný. V sólovke, ale i v JL sa potom môžeme tešiť na tradičné Waynove detektívne schopnosti. Batman ako taký ale neostane pri tom istom. Je mu jasné, že sa niečo blíži, a tak upgraduje. Pre tím vyrobil Flying Fox, v ktorom sa budú členovia JL premiestňovať. Pre seba potom vylepšil Batmobil, pridal množstvo zbraní, no a užiť by sme si s ním mali scénu v tuneli, ktorý spája Gotham a Metropolis. Okrem toho uvidíme ešte Nightcrawlera, akési vozidlo postavené podľa plánov Bruceovho otca. 

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

Viac informácií o ďalších projektoch DCEU nájdete tu. V Justice League uvidíme hercov, ako Ben Affleck (Batman, Henry Cavill (Superman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ezra Miller (Flash), Ray Fisher (Cyborg), J. K. Simmons (Komisár Gordon) a ďalších. Willem Defoe hrá Atlanťana menom Vulko, malo by ísť o Aquamanovho mentora. Režíruje Zack Snyder, ktorý sa podieľal aj na scenári. Na soundtracku by mal robiť Junkie XL. Premiéra je naplánovaná na 17. november 2017. 

Príbeh Justice League bude nakoniec len v jednom filme, a to úplne odlišnom od BvS s Batmanom v hlavnej role
Zdroj: Warner Bros.

Domov
Zdieľať
Diskusia