Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2016, 15:16
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Emotívne video ukazuje, ako škola a kamarátstvo pomáha v ťažkých časoch. Myšlienku podporil aj tanečník Jaro Bekr

ZAUJÍMAVOSTI VIDEO
Uložiť Uložené

Aj škola môže študentom pomôcť prekonať strach a stres z konfliktu, ktorý prežili.

Konflikt na Blízkom východe prinútil milióny ľudí opustiť svoje domovy. Vieš si predstaviť, že by si so svojou rodinou prišiel o všetko a musel by si za bezpečnejším životom utekať stovky kilometrov? Študentky Malak a Rapu sú jedny z tých, ktoré sa v takejto situácii ocitli. Počas 90-sekundového videa ti vysvetlia, ako škola pomáha prekonať strach a stres z konfliktu, ktorý prežili. 

Video je súčasťou kampane s názvom #EmergencyLessons pod záštitou UNICEFU a , ktorá má za cieľ rozšíriť pochopenie, podporu a povedomie medzi Európanmi o tom, aké obrovské prekážky prekonávajú deti v krízových situáciách, aby nadobudli vzdelanie. Kampaň zachytáva príbehy detí žijúcich v krízových oblastiach, ktoré sa napriek všetkým problémom naďalej vzdelávajú.

Do kampane sa zapojil aj známy tanečník a choreograf Jaro Bekr, ktorý v krátkom videu porozprával story o najlepšom kamarátovi zo školy. Pridaj sa aj ty k UNICEF, Jarovi, Malak a Rapu a osláv s nami dôležitosť školy. Zdieľaj videá a nezabudni priložiť hashtag #EmergencyLessons

V krízach a konfliktoch je vzdelanie rovnako dôležité ako jedlo či lieky.

Domov
Zdieľať
Diskusia