Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2016, 13:50
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nový modulárny smartfón Moto Z nemá 3.5 mm jack na pripojenie slúchadiel alebo reproduktorov

TECH LENOVO
Uložiť Uložené

TechWorld priniesol ešte jeden zaujímavý kúsok.

Lenovo nám toho včera večer poukazovalo skutočne veľa. Okrem prvého smartfónu s integrovanou technológiou Tango od Googlu, skladacieho tabletu a flexibilného smartfónu sme mali príležitosť vidieť aj vôbec prvý smartfón bez niekoľko dekád zaužívaného 3.5 mm jacku. Nová Moto Z (vrátane odolnejšej verzie Moto Z Force) však ponúka ešte jednu špecialitku, ktorou taktiež prilákala obrovskú pozornosť médií. S jej modulárnou konštrukciou nadobudnú používatelia príležitosť rozšíriť funkcionalitu podľa toho, čo práve potrebujú. Ak napríklad v danej chvíli preferujú kvalitný audio výstup od spoločnosti JBL, tak iba jednoducho priložia daný modul na zadnú stranu elegantného a skutočne tenučkého (len 5.2 mm) tela, a o pár sekúnd s ním mobilný telefón vytvorí vďaka prítomným magnetom jeden pevne držiaci celok. Profil síce naberie pár milimetrov navyše, no keďže ide o rozoberateľné konštrukčné spracovanie, pár hodín sa to určite dá vydržať. Modulov bude k dispozícii hneď niekoľko, pričom niektoré dokonca ponúknu aj malý projektor alebo užitočnú externú batériu.

Ako informuje web TechInsider, absenciu jacku kompenzuje buď Bluetooth technológia alebo moderný a zároveň obojstranný slot USB Type-C (v krabičke dokonca nájdeme redukciu), ktorý slúži i na nabíjanie integrovanej batérie či prenos súborov. Technické špecifikácie oboch kúskov z leteckého hliníku a nerez ocele tvorí high-end čipset Snapdragon 820, 5.5-palcový QHD AMOLED displej, 4 GB RAM, 32/64 GB úložisko vrátane slotu pre microSD aj hlavný fotoaparát (13 alebo 21 MPx + f/1.8 a PDAF) s optickou stabilizáciou obrazu a laserom. A čo sa týka zdrojov energie, model Moto Z dostal 2400 a Moto Z Force až 3500 mAh kapacitu batérie, s ktorou mu ale narástla hrúbka na 6.99 milimetra. Oba smartfóny s operačným systémom Android 6.0 Marshmallow dorazia na americké pulty niekedy počas leta a k nám v septembri, októbri. Odolnejší model zostane nejaký čas ako exkluzívny smartfón od mobilného operátora Verizon.

Nový modulárny smartfón Moto Z nemá 3.5 mm jack na pripojenie slúchadiel alebo reproduktorov
Nový modulárny smartfón Moto Z nemá 3.5 mm jack na pripojenie slúchadiel alebo reproduktorov
Domov
Zdieľať
Diskusia