Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2016, 16:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Warcraft už čoskoro dorazí do kín! Čo o filme potrebujete vedieť a aké zaujímavosti prezradili režisér a herci?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zaujímavosti o filme, menšie preview o technológiách a nástrel deja.

Už vo štvrtok (pre niektorých v stredu a niektorí to už majú za sebou) sa konečne dozvieme, aký dobrý je ten Warcraft na striebornom plátne. Zahraničné dojmy nechajme stranou, až také peklo to predsa byť nemôže. V redakcii sme opatrní, trochu sa tešíme a trochu sa bojíme, no každému je jasné, že nový LoTR z toho nebude ani keď prídeme do sály pod vplyvom omamných látok, zaujatí hrami a s poznatkami o celom lore hier od Blizzardu. Na druhej strane, tešíme sa na bitky, fantasy svet a postavy. Pevne veríme, že to bude zábavné, no či sa naše domienky ukáže byť pravdivé, uvidíme až o pár dní. Dnes sa teda pozrieme na pár zaujímavostí o filme a natáčaní samotnom. 

Warcraft už čoskoro dorazí do kín! Čo o filme potrebujete vedieť a aké zaujímavosti prezradili režisér a herci?
Zdroj: Universal

Travis Fimmel aka Lothar, ľudský ekvivalent Durotana hraného Tobym Kebbelom, sa nechal v jednom z rozhovor počuť, že polovicu natáčania ani nevedel, čo vlastne robí a ako to ukáže na striebornom plátne. Aj preto vyzdvihoval režiséra Duncana Jonesa, milovníka hier Warcraft. Ten sa údajne na tento projekt svedomite pripravoval a na natáčaní to bolo cítiť. Čo sa týka praktických a špeciálnych efektov, samozrejme, prevládali tie špeciálne, množstvo modrého a zeleného plátna, čo znamenalo, že v post-produckii bolo na čom pracovať Na natáčaní sa však nachádzalo množstvo brnenia, zvierat, kulís, zbraní a tak ďalej a tak ďalej. Kde CGI potrebné nebolo, tam štáb skúšal improvizovať a hrať sa s reálnymi objektami. 

Čo sa týka deja a vlastne i samotného filmu, s určitosťou môžeme povedať, že si ho viac užijú znalci sveta a príbehov z Warcraftu. Niektoré dejové linky a dialógy budú odkazovať na udalosti ešte spred filmu a určite sa objaví aj kopa easter eggov. Divák je údajne hodený do víru udalostí. Ako to nakoniec vypáli, uvidíme až v kinách, no určite nezaškodí, ak máte naštudovaný materiál. Nezabúdajte ale, že takí, ktorí ho nemajú a poskytnú dostatočné argumenty ohľadom kvality-nekvality snímky, majú rovnakú pravdu, ako vy tvrdiac opak len na základe väčších znalostí sveta. Režisér podotkol, že ak budú mať možnosť spraviť pokračovanie, čo sa asi stane, preskúmajú bohatý svet Azerothu oveľa viac. V jednotke budeme svedkami prvého stretu ľudí s Orcami na Azerothe po tom, čo ich svet zvaný Draenor vysychá a rase Orcov hrozí zánik. Pár dejových liniek bude prenesených z hier, no niektoré budú odlišné či rovno originálne, nerátajte teda s totožným príbehom a vývojom udalostí, ako v knihách či hrách. 

Warcraft už čoskoro dorazí do kín! Čo o filme potrebujete vedieť a aké zaujímavosti prezradili režisér a herci?
Zdroj: Universal


Nadšení vraj budeme aj z technológie, CGI a motion capture ako takého. Emócie vyjadrené mimikou hercov, ako napríklad Tobyho Kebbela, ktorý sa s technológiou naučiť poriadne pracovať pri Dawn of the Planet of the Apes, kde hral záporáka Kobu, sa takmer dokonalo preniesli aj na CGI tváre Orcov. Urobiť z Orcov žijúce a uveriteľné bytosti si žiadalo dlhé mesiace driny. Oči, emócie v tvári, animácie pohybu, chlpy, vlasy, svalstvo... trikári sa veru nenudili. Dokonca bol vytvorený celkom nový software nazvaný Haircraft. Vo filme by malo byť viac než 100 vzhľadovo odlišných Orcov.

Svet Orcov, Draenor, pomaly vysychá, dochádza potrava aj voda, a tak sa musia dostať niekde, odkiaľ tieto zdroje budú čerpať. Potreba plieniť nebude hrať minimálne zo začiatku až tak veľkú úlohu. Gul'dan, ktorý vedie Hordu, otvorí pomocou mágie portál do ľudského sveta Azeroth, ktorý sa chystá vyplieniť. Hoci nie všetci orkovia vrátane Orgrima sú z tejto skutočnosti nadšení, záchrana a integrita druhu je prvoradá. Hlavné patálie a dôležité strety samozrejme nastanú, keď Horda vstúpi do ľudskej ríše. Na oboch stranách barikád sa nájdu hrdinovia, ktorí chcú pre svojich rodákov iba to najlepšie a nevyvolávať zbytočné krviprelievanie, ale aj záporáci bez chrbtovej kosti sledujúci iba svoje záujmy a prospech. 

Warcraft dorazí do kín už 9. júna 2016, viac ako dva roky po tom, čo padla posledná klapka. Režíruje Duncan Jones (Source Code, Moon), náruživý milovník hier a zároveň aj zapálený filmár, ktorý pevne verí, že práve on zlomí to prekliate filmových adaptácií slávnych hier, o scenár sa v spolupráci s Duncanom postaral Charles Leavitt (Blood Diamond, K-PAX) a bohaté herecké obsadenie vytvoria mená ako Travis FimmelPaula PattonBen FosterClancy BrownDominic CooperRobert KazinskiToby KebbellDaniel Wu či Ben Schnetzer. Viac sa o filme dozviete v našom vlákne. 

PS: Hovorilo sa aj o tom, že práva k filmu chcel získať Uwe Boll. Tak sa čudujeme, ako je možné, že sa mu to nepodarilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia