Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2016, 11:03
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung Galaxy A3 a A5 (2016): Kombinácia kovu a skla s priaznivou cenou a bez kompromisov

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Ak chcete štýlový smartfón za zaujímavú cenu, je tu alternatíva v podobe dvoch ideálnych „Áčkových“ kúskov. Ich doménou sú najmä selfie fotky, špičkové displeje či výkonné procesory zabezpečujúce rýchlosť a stabilitu.

Prémiové materiály a dizajn sa stali ich charakteristickým znakom a to za cenu, po ktorej vaša peňaženka nevykrváca. Nové smartfóny Galaxy A (2016) dostali do vienka výbavu svojich starších súrodencov radu Galaxy. Nadštandardné sú už displeje. V prípade A3 (2016) je to 4,7-palcový HD Super AMOLED (1280x720)A5 (2016) disponuje 5,2-palcovým FHD Super AMOLED displejom (1920x1080). Oba sú pokryté vysoko odolným sklom Gorilla Glass 4 zasadeným do pevného kovového rámu, či už z prednej alebo zo zadnej strany. Skrátka „štýlovky“, ako sa patrí. Odolné sklo zároveň zabezpečuje ich efektívnu ochranu pred nechceným poškriabaním. Kombinácia kovu, skla a tenkého dizajnu je navyše príjemná na dotyk.

Keďže dnešné smartfóny už dávno nie sú len o telefonovaní, oba modely majú aj špičkové fotoaparáty, ktoré zabezpečia zachytenie aj tých najbizarnejších fotiek a videí. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 Mpix, zadný 13 Mpix. Vďaka svetelnosti na úrovni F 1.9 sú fotografie a videá mimoriadne ostré. A5ka je dokonca vybavená optickou stabilizáciou, ktorá tvorbu čistých a kvalitných fotiek bez rozmazania aj za zlých svetelných podmienok ešte viac umocňuje. K fotoaparátu sa dá dostať jednoduchým dvojklikom na tlačidlo Domov za menej ako sekundu. A keďže žijeme v dobe sociálnych sietí, k dispozícii je prepracovaná funkcia Široké Selfie. Umožňuje, že sa do záberu zmestí viac ľudí ako zvyčajne, takže už žiadne polovičné hlavy nehrozia. Iba že by to bol váš zámer. A aby fotografia bola vždy perfektná, pretože nie všetci máme šikovné prsty a vieme sa presne trafiť na tlačidlo spúšte, pomôže k jej zachyteniu funkcia Ovládanie gestami. Stačí, keď ukážete „high five“ a štýlová fotografia je realitou. Takže už sa nedivte, keď budete vidieť mávajúcich turistov pred smartfónom.

Samsung Galaxy A3 a A5 (2016): Kombinácia kovu a skla s priaznivou cenou a bez kompromisov

S novými Galaxy A už nebudete čakať na uploadovanie fotografií a videí. Postarajú sa o to výkonné procesory – štvorjadrový v prípade A3 a až osemjadrový pri A5. Vďaka nim sú o poznanie svižnejšie a umožňujú aj efektívny multitasking. Častému hľadaniu elektrickej zásuvky sa vyhnete vďaka slušnej výdrži batérií – 23002900 mAh. K nižšej spotrebe prispel aj vyladený softvér, takže aj náročný deň ich nerozhádže. Ak aby ste boli aj celý deň na chate s kamarátmi (rozumej platformu na písomnú komunikáciu), alebo sledovali svoje obľúbené klipy na YouTube a potrápili tak batériu, vďaka rýchlemu nabíjaniu implementovanému v A5 sa za 104 minút dostanete z 0 na 100 %.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Nudí vás platenie kreditkou a chcete platiť štýlovo? S „Áčkami“ a vďaka technológii NFC to dáte na pána. Takže pri najbližšom platení môžete machrovať pred pokladníčkou. Predvádzať sa môžete aj pri zabezpečení. Nová A5 má snímač odtlačkov prstov, ktorý zabezpečí, že sa k vašim coolovým fotkám a videám dostanete len vy. No a z farieb biela, čierna, luxusná zlatá alebo dievčenská ružová si vyberú snáď všetci.

Samsung Galaxy A3 a A5 (2016): Kombinácia kovu a skla s priaznivou cenou a bez kompromisov
Domov
Zdieľať
Diskusia