Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung.
18. januára 2024, 14:30
Čas čítania 2:33
Sponzorovaný obsah

Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko

Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Trojicu smartfónov Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra zdokonaľuje umelá inteligencia, ktorú Samsung nazýva Galaxy AI. Tá zásadne mení spôsob, akým môžeš využívať svoj telefón. Predstavíme ti top funkcie, ktoré oceníš.

Galaxy AI sa istým spôsobom podieľa na všetkom, do čoho sa s telefónmi Galaxy S24 pustíš. Uľahčí ti komunikáciu pomocou inteligentného prekladania textov, zdokonalí tvoje fotografické a editačné zručnosti alebo rozšíri možnosti vyhľadávania na internete.

Telefóny Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra budú u nás dostupné už od 31. januára 2024.

Ak si v období od 17. do 30. januára 2024 (alebo do vypredania zásob) kúpiš na oficiálnom webe, v značkových predajniach Samsung alebo u vybraných predajcov elektroniky telefón zo série Galaxy S24, získaš model s dvojnásobne vyššou kapacitou pamäte za cenu modelu s nižšou kapacitou.

Navyše po registrácii v aplikácii Samsung Members v sekcii Výhody môžeš odpredať svoje staré zariadenie a získať tak výkupný bonus až 100 eur na nákup nového Samsung Galaxy S24 Ultra alebo S24+. V prípade kúpy Galaxy S24 získaš bonus 60 eur. 

Inteligentná komunikácia je „in“

Či už v práci, alebo v škole, vďaka Galaxy AI budeš spolupracovať efektívnejšie s okamžitými prepismi a usporiadanými poznámkami. Napríklad ak budeš pracovať na skupinovej úlohe a jedna osoba sa nebude môcť pripojiť k online schôdzi, Galaxy AI ti výrazne uľahčí život pomocou funkcie Asistent na prepisy.

Táto funkcia záznam zo stretnutia prepíše a poskytne ti zhrnutie konverzácie, ktoré môžeš zdieľať s kýmkoľvek, kto nebol prítomný. Prepis sa dá dokonca preložiť. 

S funkciou Asistent na poznámky zas môžeš prehľadne zoradiť svoje poznámky. V práci oceníš prednastavené šablóny, ktoré umožňujú rýchle a jednoduché písanie poznámok.

Funkcia Tlmočník ti preloží osobný rozhovor v okne rozdelenom na dve polovice. Každý z účastníkov tak vidí na displeji preložený prepis toho, čo ten druhý práve povedal.

samsung
Zdroj: Samsung

Online vyhľadávanie založené na gestách

Galaxy S24 predstavuje budúcnosť aj dôležitý míľnik v online vyhľadávaní informácií. Ako prvý telefón v histórii zavádza intuitívny systém Circle to Search with Google založený na gestách.

Vďaka partnerstvu s najväčším svetovým vyhľadávacím gigantom sa zrodil úplne nový spôsob, akým dokážeš na internete zisťovať informácie – stačí dlho podržať domovské tlačidlo a na displeji môžeš čokoľvek zakrúžkovať, zvýrazniť, pripísať poznámku alebo kdekoľvek kliknúť. Galaxy S24 ti následne poskytne užitočné a cielené výsledky vyhľadávania.

Takýmto spôsobom si uľahčíš aj plánovanie výletov. Zbadáš na sociálnej sieti fotku z dovolenky na krásnej pláži? Zakrúžkuj to a zisti, kde presne sa nachádza. Opýtaj sa, aké hudobné festivaly sa konajú v blízkosti tohto miesta alebo sa informuj o ideálnom itinerári víkendového výletu. Všetko uvedené ti umožní generatívna umelá inteligencia. 

samsung
Zdroj: Samsung
zisti viac o sérii S24

Úprava fotografií pod taktovkou AI

Medzi ďalšie prednosti série Galaxy S24 patrí ProVisual Engine – rozsiahly set nástrojov s umelou inteligenciou, ktoré úplne menia zaužívané spôsoby fotografovania.

Vďaka nástroju Generatívne úpravy môžeš do pozadia fotky pridávať objekty vytvorené generatívnou umelou inteligenciou. Na spoločnej fotke tak dokážeš premiestniť nevhodne pózujúceho príbuzného alebo vymazať bývalého priateľa. Galaxy AI potom automaticky vyplní pozadie.

Umelá inteligencia dokáže tiež narovnať krivo odfotený záber alebo navrhnúť optimálne úpravy každej vytvorenej fotografie vďaka funkcii Návrhy úprav.

Môžeš tiež zabudnúť na roztrasené neostré snímky z diaľky. Nový fotografický systém Quad Tele s päťnásobným optickým zoomom a 50 MPix snímačom funguje vďaka technológii Adaptive Pixel Sensor tak, že kvalita snímok s 2-, 3-, 5- a 10-násobným zväčšením úplne zodpovedá regulárnemu optickému zoomu. Dokonca aj stonásobné priblíženie však vďaka zlepšenému digitálnemu zoomu pôsobí veľmi čisto a kvalitne.

Okrem toho Galaxy S24 Ultra má zlepšený optický stabilizátor, takže chvenie ruky pri práci s fotoaparátom už nebude problém. Výrazného zlepšenia sa dočkali aj funkcie na fotografovanie a natáčanie v slabom svetle alebo v tme, pre ktoré sa v sérii Galaxy tradične používa súhrnný názov Nightography.

samsung
Zdroj: Samsung

Galaxy AI ponúka epické zážitky

Telefóny Galaxy S24 majú lepší výkon na účinné spracovanie algoritmov umelej inteligencie, vydržia dlhšie bez potreby nabitia a sú aj odolnejšie. O skvelý obraz sa starajú najjasnejšie a najkvalitnejšie displeje, s akými sme sa pri modeloch Galaxy kedy stretli, v exteriéri navyše viditeľnosť zlepšuje technológia Vision Booster.

Tieto smarfóny budú dostupné v niekoľkých farebných variantoch inšpirovaných rôznymi minerálmi.

spoznaj všetky výhody
Domov
Zdieľať
Diskusia