Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2016, 10:30
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Zlepšime spolu kultúru diskutovania na Refresheri. Systém komentárov prešiel zmenou

REFRESHER REFRESHER+
Uložiť Uložené

Komentáre na našom webe by si zaslúžili posunúť sa aspoň o úroveň vyššie.

Refresher ti už od roku 2011 prináša novinky zo sveta hudby, módy, filmu, techniky a rôznych iných lifestylových správ z domova i zo sveta. Jednotliví autori ti na dennej báze prinášajú zaujímavé články z rôznych oblastí, ktoré si našli obľubu u mnohých z vás. Od spustenia stránky sú súčasťou nášho webu aj názory čitateľov v diskusiách pod jednotlivými článkami. A keďže považujeme práve diskusie za dôležitú časť nášho webu, prešli v týchto dňoch zmenou. V nasledujúcich riadkoch ti vysvetlíme, čo sa v systéme komentárov zmenilo a čo nás k tomu motivovalo.  

Zlepšime spolu kultúru diskutovania na Refresheri. Systém komentárov prešiel zmenou

Čo si si už mohol všimnúť je fakt, že miernou zmenou prešiel samotný dizajn a funkcionalita komentárov tak ako na desktopovej, tak aj na mobilnej verzii stránky. Pre registrovaných používateľov zároveň pribudli nové funkcie, ako notifikácie, vyhradené meno či vlastný avatar.

Čo však považujeme za väčšiu výzvu, je zlepšenie kultúry diskutovania na našom webe. Iba za rok 2015 bolo na Refresheri pridaných cez 85-tisíc komentárov, čo je naozaj veľké číslo. Sme radi, keď pod článkom zanecháš svoj názor, postreh, feedback či konštruktívnu kritiku, ako by sa veci dali robiť lepšie, no čoraz častejšie sa v diskusiách opakujú situácie, kedy príspevky prekračujú hranice “slušného diskutovania“ a títo diskutujúci častokrát, bohužiaľ, kazia ostatným čitateľom stránky celkový dojem z návštevy. Veríme, že každý názor sa dá vyjadriť bez nadávok, urážok venovaných autorovi článku či osobných útokov (a zároveň môže takýto komentár stále zostať aj vtipný, aby nazbieral nejaké tie pluska).

Zlepšime spolu kultúru diskutovania na Refresheri. Systém komentárov prešiel zmenou

Taktiež si uvedomujeme, že aj my tu v Refresheri niekedy nepriamo prispievame ku vzniku takýchto príspevkov napríklad s nevhodne zvoleným nadpisom, ktorý ťa vytočí natoľko, že sa v diskusii neovládneš, čomu sa budúcnosti budeme snažiť vyhnúť. Aby sme spoločne zlepšili kultúru diskutovania, spísali sme krátke pravidlá diskusie:

Prosíme, diskutuj na stránkach Refresher.sk slušne. Pred odoslaním komentáru sa zamysli, či by si ho vyslovil/a aj v reálnom svete.

V diskusii sú zakázané:
1. Príspevky obsahujúce vulgarizmy (aj skryté).
2. Príspevky obsahujúce násilie, fanatizmus, rasizmus, politickú, občiansku, rasovú, národnostnú, náboženskú či inú neznášanlivosť.
3. Príspevky obsahujúce osobné útoky či vyhrážanie.
4. Príspevky, ktoré obsahujú nepravdivé informácie.
5. Viackrát opakujúce sa komentáre a komentáre, ktoré vôbec nesúvisia s článkom (spam).
6. Príspevky obsahujúce reklamu a odkazy na iné webové stránky.

Príspevky porušujúce tieto pravidlá budú vymazané.

Budeme radi, ak tieto pravidlá budeš dodržovať. A ak by si náhodou zabudol, že používať nadávky v našich diskusiách nie je povolené, systém komentárov ťa na to upozorní. Taktiež by sme radi podotkli, že príspevky porušujúce pravidlá budú vymazané a  opakované porušovanie pravidiel môže skončiť zablokovaním možnosti prispievať do diskusií.

Tak čo, zvládneme to spolu?

Domov
Zdieľať
Diskusia