Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2016, 17:24
Čas čítania 0:00
Tomáš Ďurkech

iPhone oslávil deviate narodeniny. Pripomeň si jeho legendárne predstavenie z roku 2007

TECH APPLE IPHONE STEVE JOBS
Uložiť Uložené

Je to už 9 rokov, čo sme prvýkrát videli iPhone. Koľkí z vás sa ním vtedy pýšili?

Pred deviatimi rokmi predstavila dnes už legenda sveta IT Steve Jobs pravdepodobne jeden z najrevolučnejších prístrojov v histórii, ktorý odštartoval éru smartfónov trvajúcu dodnes. Príchod prvého iPhonu alebo aj iPhonu 2G predchádzali mesiace a dokonca až roky špekulácií o tom, kedy Apple konečne ukáže svoj mobilný telefón. Leaky však v tej dobe ešte neboli také bežné ako dnes, a tak si nikto nemohol byť istý, aké funkcie a dizajn tento produkt prinesie, čo mu však po uvedení pomohlo získať o to väčší záujem zo strany spotrebiteľov. 

iPhone oslávil deviate narodeniny. Pripomeň si jeho legendárne predstavenie z roku 2007

Steve v roku 2007 pri predstavovaní nových produktov pôvodne začal hovoriť o troch zariadeniach. Prvým mal byť "širokouhlý iPod s dotykovým displejom", druhým "revolučný mobilný telefón" a posledným "prelomový internetový komunikátor". O chvíľu nato však zo svojho vrecka vytiahol všetky tri v jednom a svet prvýkrát uvidel "revolučný iPhone" (takmer nikto ale nevedel, že Jobs vo svojej ruke drží ešte len nedokončený prototyp, na ktorom napríklad ešte nefungovalo ani Wi-Fi). Ten priniesol na tú dobu krásny multi-touch displej, prehľadný a intuitívny iOS a iba jedno hlavné Home tlačidlo, čo si málokto vedel predstaviť pri každodennom používaní. Mnoho ľudí sa dokonca z iPhonu smialo, pretože nepodporoval už bežné MMS správy, nevedel nahrávať video a dokonca jednu z najpodstatnejších ikoniek App Store by ste taktiež hľadali márne, lebo Steve údajne zo začiatku tvrdil, že aplikácie tretích strán sú zbytočné. Ani nie o rok neskôr však našťastie svoje tvrdenie zmenil, a tak tu dnes máme najobľúbenejší smartfón na svete. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Prvý iPhone bol najskôr exluzivitou operátora AT&T Mobility (v roku 2007 sa ešte volal Cingular) a  až od 29. júna 2007 bolo možné získať 4 GB verziu za 499 USD respektíve 8 GB za 599 USD, čo sú čísla, ktoré počas rokov išli výrazne hore. Nakoniec si môžete pozrieť spomínaný Keynote, kde približne v 47. minúte Steve rozosmeje publikum nezabudnuteľným telefonátom do Starbucks... 

Domov
Zdieľať
Diskusia