Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2016, 14:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nabité atmosférou, strašidelné a šokujúce. Aké hororové hry nás čakajú v roku 2016?

TECH
Uložiť Uložené

Vybrali sme niekoľko hororoviek, ktorým by ste ako fanúšikovia žánru mali venovať pozornosť.

Články o najočakávanejších herných tituloch vám prinášame pravidelne, sem-tam sa objaví nejaká zaujímavosť, pravidelne píšeme o veľkých tituloch či mesačných (alebo sezónnych) releasoch, no len málokedy píšeme o hororoch. Je to tým, že tento žáner je veľmi špecifický a navyše sa neobjaví ročne až toľko skvelých a zaujímavých hier, o ktorých by sa dalo písať. Aj preto sme si pre vás pripravili súhrnný článok o hororových hrách, ktorých sa dočkáme v tomto roku. 

Outlast 2

Hororovú záležitosť Outlast si obľúbilo široké obecenstvo (aj vďaka svojmu netradičnému gameplayu a kamere), predaje taktiež neboli zlé, a tak sa vývojári a štúdio rozhodli pre druhú časť. Tá sa bude zaoberať novými postavami a taktiež miestami, takže sa zatiaľ nevraciame na Mount Massive Asylum. Hra by mala vyjsť na jeseň tohto roka. Oznámená bola už dávnejšie, no zatiaľ z nej máme len teaser. 


Friday the 13th

Herné spracovanie známej filmovej série by malo doraziť do našich mechaník a harddiskov v nasledujúcich pár mesiacoch. Autori prezradili, že bude odkazovať na niektoré udalosti v celovečerákoch a taktiež by mal byť príbeh o Jasonovi a pozrieme sa naň interaktívnou formou. Čo to znamená, zatiaľ netušíme. Co-op by mal titul taktiež obohatiť. Vďaka Kickstarteru sa na hre usilovne pracuje a vyjde na všetky platformy. Gameplay by mal byť podobný Evolve, kedy sa partia hráčov postaví proti smrtiacemu Jasonovi. 

Allison Road

Príbeh sa bude odohrávať výhradne v noci, v jednom dome, s jednou postavou. Hráč sa zobudí ako muž bez mena a bez spomienok. Behom 5 nocí, kedy bude cítiť časový nátlak, sa bude hráč musieť dozvedieť všetko o sebe, svojej rodine a tajomstvách domu, v ktorom sídlia mnohé entity vrátane ducha dievčaťa menom Lily. Hru sme si už predstavili v tomto článku, takže ak sa chcete dozvedieť niečo viac, neváhajte klikať. 


Layers of Fear

Už v týchto dňoch sa na počítačoch môžu  milovníci umenia hrať celkom atraktívneu hororovú hru. Nejde v nej však o zombíkov, vrahov či príšery. Strašiť vás bude psychologické rozloženie hlavnej postavy, maliara. Ten sa postupom hry začne správať čoraz šialenejšie a svet okolo neho mu pritom mizne spred očí. Hrať sa bude v jeho dome, ktorý sa môže každým pohybom myšky (obzeraním po okolí) bez varovania zmeniť. 

Routine

Ide o sci-fi horor zasadený do vesmíru. Z pohľadu prvej osoby bude mať hráč za úlohu preskúmať stanicu a zistiť, čo sa stalo s posádkou. Hovorí sa, že pôjde o mimoriadne náročný titul, keďže sa, pravdepodobne, nebudete môcť voči nepriateľom veľmi brániť a ak zomriete, nedočkáte sa žiadneho respawnu. 


Until Dawn: Rush of Blood
Nebude to pokračovanie ani prequel k úžasnej hororovke od Supermassive Games. Pôjde o akčnejšiu záležitosť, avšak stále s množstvom strašidelného obsahu. Prostredie bude tvoriť zábavný park či lesy, v ktorých hráč bude musieť zabíjať všetko, čo chce zabiť jeho, pričom dôjde aj na záporáka z pôvodnej hry. Bude to akýsi spin-off. Tešiť sa môžeme aj na nejaké tie rozhodntia ovplyvňujúce priebeh hry a samozrejme na fakt, že pôjde o VR hru pre PS4. 


We Happy Few

Usmievajte sa, inak vám ukážeme, ako na to. A bude to bolieť. Hra bude kombináciou všetkého možného a, popravde, zaujala ma z tohto zoznamu asi najviac. Po zhliadnutí gameplayu máme síce dojem, že pôjde viac o survival akciu než o horor, trailery nás ale lákajú aj na strašidelnejšiu, či práve napínavejšiu zložku titulu. Hrateľnosti zdobia RPG prvky a zbieranie surovín, ktoré sa naozaj zídu, keďže po vás ide prakticky celé mesto. Mesto zdrogované radosťou (doslova). V prípade, že ju neprejavujete, ste okamžite podozrivým. 


Gears of War 4

Článok zakončíme trochu netradičným výberom. Prostredná časť z hlavného obrázku, na ktorý ste klikali, totiž pochádza z Gears of War 4. Ako iste viete, druhá a tretia časť boli oveľa menej strašidelnejšie ako tá prvá, no a práve k tej pilotnej sa chcú noví vývojári s novou trilógiou vrátiť. Okrem akcie, brutálnosti a snáď i silného príbehu sa teda dočkáme strašidelnej atmosféry. Viac si o hre povieme neskôr v samostatnom článku.

Tých hier bude, samozrejme, viacej. Hovoriť môžeme napríklad o Hum, novom Call of Ctulhu, Draugen, Last Year a ďalších, o ktorých ale nemáme dostatok informácií. Budeme si musieť ešte pár mesiacov počkať, možno sa niečo veľké odhalí aj na blížiacej sa E3.

Domov
Zdieľať
Diskusia