Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2015, 14:39
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Video z natáčania Revenanta s DiCapriom a Hardym ukazuje neuveriteľné zábery plné surovosti a chladu

FILMY A SERIÁLY THE REVENANT
Uložiť Uložené

The Revenant sa už čoskoro dostane do kín a pri tejto príležitosti vyšlo bonusové video zachytávajúce samotné natáčanie.

Oscarová sezóna je v plnom prúde, blíži sa premiéra posledných adeptov, medzi ktorými rozhodne patrí aj taký The Revenant od oscarového režiséra Alejandra Gonzáleza Inarritu, oscarového kameramana Emmanuela Lubezkiho a oscarového herca Leonarda DiCapria či Toma Hardyho. Scenár písal samotný Inarritu s pomocou Marka L. Smitha. Premiéry sa dočkáme 14. januára, no a už teraz je jasné, že pôjde o veľkolepý filmový zážitok, ktorý potrvá viac ako dve a pol hodiny. Všetky doteraz zverejnené zábery sľubovali chladné, surové a vizuálne nádherné prostredie plné smrteľného nebezpečenstva. Najnovšie bonusové video ukazuje množstvo nových záberov, no zameriava sa aj na to, ako sa The Revenant natáčal (samotné natáčanie sa pretiahlo o tri mesiace! A práve vďaka tomu musel Hardy odmietnuť rolu v Suicide Squad). To, ako to všetko prebiehalo a prečo označil DiCaprio práve Revenanta za svoj najnáročnejší film, nájdete v tomto článku. Teraz si už pustite úžasné video a tešte sa spolu s nami na (snáď) úžasný film, za ktorý by už konečne mohol získať Oscara aj sám Leo. 

Dej je inšpirovaný skutočnými udalosťami bájneho lovca menom Hugh Glass (DiCaprio), ktorého napadne medveď a narobí s ním nepeknú paseku. Zázrakom prežije, avšak terén neumožňuje jeho prevoz k ošetrovni. Veliteľ tak s ním nechá dvoch svojich mužov, ktorí mu majú pomáhať, prípadne ho po smrti pochovať. Tí sa však na neho vykašľú a Hugh ostáva napospas divočine a konci života celkom sám. V trailer však vidíme, že sa z toho akosi dostane. Nakoniec sa ale Hugh rozhodne pomstiť sa svojim bývalým spoločníkom, medzi ktorých patrí aj postava Hardyho. Okrem už vyššie spomínaného Lea a Toma sa vo filme objaví aj Domnhall GleesonWill PoulterPaul AndersonLukas Haas či Brendan Fletcher. Na atraktívnosti pridáva aj skutočnosť, že The Revenant dostal rating R, čo znamená, že rozhodne nebude pre neplnoletých. Dôvodom sú nadávky, sexuálne znásilnenia, množstvo krvavých obrazov a tiež nahota.

Video z natáčania Revenanta s DiCapriom a Hardym ukazuje neuveriteľné zábery plné surovosti a chladu


A ako sa ohľadom snímky vyjadril sám Leo? 

Pravdou je, že som vedel, do čoho idem. Tento film tu už nejakú dobu bol, lenže nikto nebol taký blázon, aby sa na to podujal. Bolo to jednoducho tým, že si celý proces vyžadoval množstvo práce či skúšok, ktoré boli potrebné k tomu, aby si režisér Iñárritu a kameraman Lubezki vytvorili akúsi predstavu. Ohľadom natáčania záberov sú totiž obaja veľmi špecifickí, takže mal celý proces na túto kapitolu našich životov oveľa intenzívnejší dopad. Ide o impozantnú poéziu a existenciálnu púť prírodou.“ Celé jeho vyjadrenie si môžete prečítať tu.

Toto je náš 10. článok, ktorý sa zaoberá samotným filmom. Tu si môžete prečítať každý jeden. Následne už budete vedieť o snímke úplne všetko potrebné. Odporúčame hlavne prvý klip, spomínané opísanie natáčania či nové obrázky. The Revenant dorazí do slovenských a českých kín 14. januára. 

Video z natáčania Revenanta s DiCapriom a Hardym ukazuje neuveriteľné zábery plné surovosti a chladu

Domov
Zdieľať
Diskusia