Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2015, 18:58
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Miroslav K.

Ako využiť ekonomickú krízu? To vám prezradí herecký koncert Brada Pitta, Ryana Goslinga a Christiana Balea

FILMY A SERIÁLY BRAD PITT CHRISTIAN BALE RYAN GOSLING THE BIG SHORT
Uložiť Uložené

Ekonomická kríza v dvojminútovom traileri plnom hereckých es Hollywoodu.

Keď sme sa prvý krát dopočuli o hereckom obsadení tejto snímky, nedalo sa nespozornieť. Všetko nasvedčovalo, že nás čaká poriadna dráma s prvkami komédie nakrútená podľa svetového bestselleru od Michaela Lewisa. Prvý trailer nás presvedčia, že naše pocity boli správne, teda aspoň čo sa hercov a ich zhostenia sa rolí týka. Snímka nás zavedie do finančných vôd ešte pred vypuknutím celosvetovej finančnej krízy v roku 2008, kedy si skupina jednotlivcov ako prvá uvedomila, že rozrastajúci trh s hypotékami sa v dôsledku pochybnej súčinnosti investičných bánk na Wall Street a ratingových agentúr nafúkne v ekonomickú bublinu obrovských rozmerov. Urobia teda to, čo vedia najlepšie - pokúsia sa investovať prefíkanejšie než ostatní. V dobe prepracovaných finančných nástrojov trh s rizikovými hypotékami jednoducho „shortovali“. A to vo veľkom. A keď nakoniec bublina praskla, zrazu sa topili v nepredstaviteľnom bohatstve, a že tu hovoríme o peknom balíku! 

Trailer ako taký mi ale príde mierne vláčny, snaží sa nám predstaviť dej v čom najširšom zábere, ktorý nezainteresovanému divákovi bez známosti deja takmer nič nepovie. Snímku The Big Short režíruje Adam Mckay (The Other Guys, Anchorman 1 a 2), tak dúfajme, že sa mu konečne podarí natočiť kvalitnú drámu. V hlavných úlohách uvidíme Christiana Balea, Steva Carella, Ryana Goslinga a Brada Pitta, takže o kvalitné herecké výkony nebude núdza. Film si svoju premiéru v obmedzenom množstve kín odbije už 11. decembra a naplno sa do nich vrúti deň pred Vianocami. Na oznámenie slovenskej premiéry si budeme musieť ešte chvíľku počkať, zatiaľ čo Česi už vedia, že na film môžu zájsť 7.1. Čo hovoríte na trailer vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia