Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2015, 17:03
Čas čítania 0:00
Sarah W.

Medzinárodný event Startup Grind otvára nové príležitosti slovenským startupistom

REFRESHER STARTUP
Uložiť Uložené

Základným kameňom Startup Grind sú mesačné eventy s úspešnými lokálnymi zakladateľmi, inovátormi, učiteľmi a investormi, ktorí zdieľajú osobné príbehy a skúsenosti získané počas cesty za budovaním ich spoločností.

Startup Grind je svetová startup komunita, ktorá aktívne edukuje, inšpiruje a spája zakladateľov z viac ako 175 miest po celom svete. Základným kameňom tejto globálnej komunity sú mesačné eventy s úspešnými lokálnymi zakladateľmi, inovátormi, učiteľmi a investormi, ktorí zdieľajú osobné príbehy a skúsenosti získané počas cesty za budovaním ich spoločností. Od založenia v roku 2010 Derekom Andersenom v Sillicon Valley sa už uskutočnilo viac ako 2000 fireside rozhovorov na viac ako 1900 eventoch. Startup Grind pomohol viac ako 200 000 podnikateľom nájsť mentorov, spojiť ich s partnermi a taktiež oslovil nových používateľov. 


Najdôležitejšou hodnotou SUG je vytváranie kamarátstiev, nie kontaktov. Cieľom je vytvárať startupovú cestu menej osamelú, viac prepojenú a viac zapamätateľnú. Event je určený pre každého, kto sa zaujíma o startup/podnikateľské prostredie alebo sa v ňom už pohybuje a prípadne aj potrebuje pomoc, resp. je ochotný pomôcť ďalším. Vítaní sú úplne všetci od študentov až po investorov, bez ohľadu na to v akej oblasti sa pohybujú!   

Prvý event v B
ratislave sa konal v utorok, 25. augusta 2015 v súkromnej rezidencii britského veľvyslanca. Začatím svojej kapitoly v Bratislave sa tak spája BA s celým svetom, s viacerými ľuďmi a oveľa väčšími možnosťami.

 

Medzinárodný event Startup Grind otvára nové príležitosti slovenským startupistom


Večer otvoril svojím príhovorom britský veľvyslanec Andrew John Garth a po ňom nasledoval aj krátky živý vstup od zakladateľa celého Startup Grind – Dereka Andersena. Hosťom bol Rasťo Kulich (country manager Google Slovakia), s ktorým robil rozhovor Marek Zámečník. Nasledovala panelová diskusia vedená Mariánom Gazdíkom (Startup Grind London director) na tému „Digitálna budúcnosť Slovenska“ s hosťami Rasťom Kulichom a Ivanom Štefunkom (Neulogy Ventures). 

Medzinárodný event Startup Grind otvára nové príležitosti slovenským startupistom
Medzinárodný event Startup Grind otvára nové príležitosti slovenským startupistom
Medzinárodný event Startup Grind otvára nové príležitosti slovenským startupistom

Eventy sa budú opakovať pravidelne každý mesiac, vždy na inom mieste. Najbližšie to bude v stredu 23. septembra v KPMG, kde bude hosťom spolumajiteľ ZlavaDna.sk – Zdenko Hoschek. Neskôr sa môžete tešiť na Michala Štencla, zakladateľa najsťahovanejšej offline navigácie Sygic, ktorý bude hosťom v ImpactHUBe 28. októbra.

Startup Grind ku nám priniesli a stali sa SUG directors pre Bratislavu Marek Zámečník a Kristína Jančinová. My im držíme palce a pevne veríme, že sa projekt uchytí aj u nás a aj naďalej sa budeme mať možnosť stretávať v príjemnej spoločnosti!

Viac informácií o nadchádzajúcom evente.

Domov
Zdieľať
Diskusia