Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 25. októbra 2024 o 17:28
Čas čítania 0:51
Jela Vážanová

Celeste Buckingham vydala song plný ženskej energie. Skladba má dôležitý odkaz, do klipu si prizvala aj influencerky

HUDBA CELESTE BUCKINGHAM DUŠEVNÉ ZDRAVIE KRÁSA
Uložiť Uložené

Speváčka Celeste Buckingham spolu s Kristy Mohr rozbehla nový projekt s názvom Pretty Girls, ktorý upozorňuje na predsudky a tlak spoločnosti, s ktorými sa každodenne stretávajú mladé ženy.

Projekt vznikol v spolupráci s organizáciami IPčko a Liga za duševné zdravie a čerpá z alarmujúcich štatistík HBSC, podľa ktorých psychické problémy na Slovensku postihujú už dve tretiny dievčat vo veku od 13 rokov.

Celeste Buckingham
Zdroj: Jozef Buhaj

Videoklip k novej skladbe Pretty Girls je vizuálne inšpirovaný 18. storočím, čím poukazuje na hlbší odkaz piesne. Hovorí o tom, ako spoločenské očakávania o kráse, úspechu či identite môžu ovplyvniť duševné zdravie mladých žien. Jav, ktorý je príznačný pre minulé storočia.

Celeste a Kristy vytvorili platformu, kde známe tváre symbolizujú jednotlivé predsudky, s ktorými sa ženy stretávajú. Napríklad Celeste symbolizuje „fame“ - tlak na slávu a úspech. Ďalšími účinkujúcimi sú Kristy Mohr (Fear), Anabela Mollová (Fusion), Klaudia Maniak (Beauty), Oli Džupinková (Figure) a Liberty Simon (Identity).

Projekt bude realizovaný v niekoľkých fázach, ktoré budú uverejňované postupne. Prvou z nich je uvedenie videoklipu k piesni, ktorú Celeste napísala prvýkrát ako 19-ročná, teraz však dostal aj vizuálnu podobu:

 

Projekt navyše poukazuje na závažnosť problému sebapoškodzovania a porúch príjmu potravy, ktoré sú častými následkami nízkeho sebavedomia u mladých dievčat. IPčko, ktoré poskytuje anonymnú online pomoc, pravidelne zaznamenáva tieto prípady. Len za prvý polrok 2024 riešili vyše 6 500 intervencií týkajúcich sa sebapoškodzovania.

Odporúčané
Skúšam produkty od Dysonu: S vysávačom lámem rekordy v rýchlom upratovaní, kučery z kulmy mi držia len hodinu. Oplatí sa to? Skúšam produkty od Dysonu: S vysávačom lámem rekordy v rýchlom upratovaní, kučery z kulmy mi držia len hodinu. Oplatí sa to? 24. októbra 2024 o 12:30

Pretty Girls má preto za cieľ nielen zvyšovať povedomie, ale aj ponúkať podporu dievčatám, ktoré čelia týmto tlakom, a prelomiť mlčanie o ich duševných zápasoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia