Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 18. októbra 2024 o 9:58
Čas čítania 1:00
Karolína Uličná

Špička športových áut predstavila hypercar: Nové Ferrari F80 bude stáť viac ako 3 milióny eur, vyrobia len pár kusov

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL FERRARI
Uložiť Uložené

Nové Ferrari F80 nasleduje ikony hypercarov talianskej značky a predstavuje hi-tech budúcnosť.

Ferrari predstavilo svoje nové hyperauto, ktoré uvádzajú len raz za desať rokov. Nové Ferrari F80 nadväzuje na slávne modely ako F40, F50, Enzo a LaFerrari.

F80 tvorí V6 spaľovací motor s hybridným systémom, ktorý zahŕňa tri elektrické motory. Celkový výkon je 1200 koní, čo umožňuje dosiahnuť maximálnu rýchlosť 350 km/h. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 2,15 sekundy, píše sa na oficiálnej stránke Ferrari.

Výkonnosť auta zaisťuje aj jeho ľahká váha. Inžinieri pri tvorbe použili ľahké materiály a táto „raketa“ váži len 1 525 kg. Dizajn je futuristický a čerpá inšpiráciu z leteckých prvkov. Vyznačuje sa nízkym profilom a dynamickým, moderným vzhľadom.

Ferrari F80Ferrari F80Ferrari F80Ferrari F80
Zobraziť galériu
(6)

Auto Express informuje aj o prevratnej novinke, a to, že na vrchu motora sú pripevnené dve turbá. Medzi turbínu a kompresorové koleso sú vložené malé elektromotory, ktoré zlepšujú reakciu turba a umožňujú Ferrari využívať veľmi vysoký tlak vzduchu.

Tento princíp je podobný tomu, čo nájdeš na novších modeloch Porsche 911 GTS alebo Mercedes-AMG C 63 SE Performance, avšak tu sú prvýkrát použité dve turbá na jednom motore.

Odporúčané
V Bratislave sa objavila prvá 3D reklama na Slovensku. Zažiarila na nej ikonická silueta auta Mercedes-Benz Triedy G V Bratislave sa objavila prvá 3D reklama na Slovensku. Zažiarila na nej ikonická silueta auta Mercedes-Benz Triedy G 12. októbra 2024 o 10:00

Luxusný automobil prináša so sebou novinky, ktoré zahŕňajú napríklad aj pokročilý hybridný pohon inšpirovaný pretekárskou technológiou a najnovšie riešenia v oblasti aerodynamiky. Ikonické „červené“ auto je iba dvojmiestne. Pre lepší zážitok z jazdy je však sedadlo vodiča umiestnené viac do stredu.

Rozhodne nejde o obyčajné auto. Na svete bude vyrobených iba 799 kusov a stáť bude astronomickú sumu až 3,9 milióna dolárov (3,6 milióna eur). Na ich oficiálnej stránke si ho môžeš nakonfigurovať a objednať, prišlo by však až začiatkom roka 2026.

Domov
Zdieľať
Diskusia