Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
včera 11. októbra 2024 o 20:18
Čas čítania 0:39
Radoslava Juračková

Najlepšia MHD je podľa prieskumu vo Viedni. Slováci sú s verejnou dopravou spokojní, Bratislava predbehla Paríž

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE MHD SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Rebríček vytvorili na základe kvality dopravy v hlavných mestách Európy.

Cestovanie verejnou dopravou patrí k najekologickejším formám prepravy. Európska komisia mapovala spokojnosť obyvateľov Európy s MHD. Podľa ich prieskumu je až sedem z desiatich Európanov spokojných s dopravou vo svojej krajine. Výsledky štúdie priniesol portál euronews.com. 

Vo všeobecnosti sú spokojnejší obyvatelia západnej a severnej časti. Tí, čo žijú na juhu a východe, si myslia, že stále je, čo zlepšovať. Cestujúci hodnotili viaceré faktory. Zohľadniť museli bezpečnosť, cenovú dostupnosť či spoľahlivosť cestovných poriadkov.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Alexander Popov/volně k užití

Naši susedia majú najlepšiu verejnú dopravu

Víťazom prieskumu sa stala Viedeň a získala hodnotenie až 91 percent. Nasledujú severské krajiny Nórsko a Fínsko. Mimoriadne spokojní sú aj Česi a kvalitu dopravy v krajine ohodnotili až na 88 percent.

Slováci patria stále k pomerne spokojným národom. Transport ohodnotili na 71 percent. Zhodné hodnotenie majú aj pobaltské krajiny či Írsko. Mnohých možno prekvapí, že Francúzsko získalo len 67 percent.

Odporúčané
Bratislavské módne dni ukázali nové fashion trendy, ale aj novinky v domácej epilácii. Braun predstavil IPL epilátor poháňaný AI Bratislavské módne dni ukázali nové fashion trendy, ale aj novinky v domácej epilácii. Braun predstavil IPL epilátor poháňaný AI 11. októbra 2024 o 16:00

Absolútne najhoršiu MHD majú Taliani a Albánci. Obe krajiny získali rovnako a to 29 percent. Doprava v týchto krajinách sa vyznačuje chaosom a nepravidelnosťou spojov.

Domov
Zdieľať
Diskusia