Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
včera 8. októbra 2024 o 18:14
Čas čítania 0:51
Karolína Uličná

Andy Kraus omylom zanadával v Teleráne. V texte pesničky zabudol na vulgarizmus, Markíze teraz hrozí pokuta

Andy Kraus omylom zanadával v Teleráne. V texte pesničky zabudol na vulgarizmus, Markíze teraz hrozí pokuta
Zdroj: TV Markíza
ZAUJÍMAVOSTI TELERÁNO TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Tvorcovia známej relácie Uragán, Andy Kraus a Peter Marcin boli hosťami utorkového Telerána.

Legandárna dvojica z Uragánu – Andy Kraus a Peter Marcin boli v utorok, 8. októbra, hosťami Telerána. Po dlhých rokoch tak mali diváci možnosť si opäť vypočuť pesničku Pridaj mi z roku 2003– paródiu na známy Eminemov hit „Without me“, ktorý vyšiel rok predtým. V rannom programe „zarapovali“ pre divákov všetkým známy ikonický text: „Mám na obed šunku a štyri vajciááá...

Andy Kraus si však zrejme neuvedomil, že originál ikonického hitu, ktorý v štúdiu Telerána zaznel na playback, obsahuje aj vulgarizmus. Vo vysielaní TV Markíza tak zaznela nadávka „k**va“. V tejto súvislosti sme kontaktovali aj samotnú televíziu, ktorej by podľa platnej legislatívy mohla hroziť pokuta.

Stanovisko TV Markíza pre Refresher: „Vulgarizmus, ktorý bol neúmyselne odvysielaný v dnešnom živom vysielaní relácie Teleráno v rámci pesničky skupiny Krímeš nás mrzí. Išlo o zlyhanie existujúcich nastavení, prijímame potrebné opatrenia, aby sme ich opakovaniu v budúcnosti zabránili.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Teleráno (@telerano)

Podľa zákona o vysielaní a retransmisii platného od roku 2000 jej totiž hrozí pokuta od 3 319 eur až do výšky 165 969 eur pre porušenie podmienok slušnosti, etiky alebo ochrany maloletých. Pokuty však často bývajú odstupňované podľa závažnosti a frekvencie ich porušenia, pričom pokuta môže byť aj v nižších sadzbách, ak ide o ojedinelý incident, ktorý bol navyše podobne, ako v tomto prípade, neúmyselný.

Domov
Zdieľať
Diskusia