Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2024 o 14:42
Čas čítania 0:50
Karolína Uličná

Lietadlom z Košíc do Prahy sa dostaneš už každý deň. Ryanair pridáva aj lety aj do Liverpoolu či Zadaru

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CHORVÁTSKO LETISKO LIETADLO LIVERPOOL PRAHA RYANAIR
Uložiť Uložené

Metropola východu bude mať nové linky.

Letecká spoločnosť Ryanair navyšuje kapacitu na linkách do Liverpoolu, Prahy a Zadaru, ktoré prevádzkuje s odletom z letiska Košice. TASR o tom informoval jeho hovorca Juraj Toth.


Počas blížiaceho sa zimného letového poriadku, ktorý vstupuje do platnosti 27. októbra, bude Ryanair lietať z Košíc do Liverpoolu trikrát týždenne - vždy v pondelok, stredu a piatok. Aktuálne, počas letného letového poriadku, je táto linka prevádzkovaná dvakrát týždenne.


Od budúcoročného letného letového poriadku, respektíve od 30. marca 2025, bude lietať z Košíc do Prahy na dennej báze, teda sedemkrát týždenne. „Aktuálne sú medzi Prahou a Košicami prevádzkované štyri lety týždenne,“ pripomenul Toth.

Spoločnosť Ryanair bude zdražovať.
Spoločnosť Ryanair bude zdražovať. Zdroj: TASR/AP Photo/Mindaugas Kulbis


Kapacitu navyšuje aj do Zadaru, kde bude írska nízkonákladová spoločnosť od 27. mája budúceho rok lietať vo frekvencii troch letov týždenne, a to vždy v utorok, štvrtok a sobotu. Počas tohtoročnej letnej sezóny je linka prevádzkovaná dvakrát týždenne.


„Sme veľmi radi, že spoločnosť Ryanair ako náš spoľahlivý a agilný partner je vnímavý v našich diskusiách a reflektuje na požiadavky trhu,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak.


Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku je kvalitná letecká dostupnosť kľúčovou pre zvyšovanie kvality života občanov i pre zvýšenie počtu zahraničných turistov. „Spoločne s Letiskom Košice v zmysle podpísaného memoranda pracujeme na tom, aby sa letecká dostupnosť zlepšovala i naďalej,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia