Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
dnes 19. septembra 2024 o 10:30
Čas čítania 1:16
Sponzorovaný obsah

Michalovce, Šaľa a Levice získali moderné K Parky. Nechýbal ani Separ, otváral až tri ihriská za jeden víkend

Michalovce, Šaľa a Levice získali moderné K Parky. Nechýbal ani Separ, otváral až tri ihriská za jeden víkend
Zdroj: Kaufland
ZAUJÍMAVOSTI KAUFLAND SEPAR
Uložiť Uložené

Známy predajca potravín ich na Slovensku dokopy postavil už dvadsať.

Po prestrihnutí červenej pásky sa v michalovskom K Parku začalo tancovať, hrať a športovať. Miestnych zaujalo vystúpenie Školy Brejku a tanečníkov Capoiery, pri kúskoch na švihadlách, skateboardoch či kolobežkách sa im doslova zastavoval dych. Svoje triky predviedol tiež viacnásobný majster Slovenska, Európy a sveta vo fitness, Michal Barbier.

Moderné ihriská pre mladých.
Moderné ihriská pre mladých. Zdroj: Kaufland

Rušno bolo aj v Šali, moderné multifunkčné ihrisko tu vyrástlo v blízkosti prírody a rieky Váh, čo miestni považujú za skvelú pridanú hodnotu. No nezaháľalo sa ani v Leviciach, kde vyrástol už dvadsiaty K Park na Slovensku. Súčasťou slávnostného otvárania bol Separov koncert. Hudobník rozdával autogramy a šikovným návštevníkom sa priamo na mieste ušiel aj jeho merch.

Bežné ihrisko nečakaj

Kaufland svoje moderné ihriská stavia od roku 2020 a do ich výstavby investoval už viac ako 1,8 milióna eur. Hlavnou myšlienkou K Parkov je, aby sa na nich dobre športovalo, namiesto trávenia času za počítačom alebo s mobilom v ruke. Vidieť to aj na výbave – nechýba streetbalové ihrisko, lezecká stena, pingpongový stôl, oddychová zóna ani plocha pre kolobežky či skateboardy.

Generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland.
Generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland. Zdroj: Kaufland

„Spoločnosť Kaufland dlhodobo podporuje zdravú výživu u detí a ich rodičov, a to nielen formou osvety, ale tiež vytváraním rôznych príležitostí, ktoré pomáhajú budovať zásady zdravej životosprávy v bežnom živote, vrátane výstavby moderných ihrísk naprieč Slovenskom“, vysvetľuje generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovensko v.o.s. Sven Reinhard.

Dodáva: „Dôkazom, že tento projekt má naozaj zmysel, je aj pozitívna odozva zo strany obyvateľov miest, ktorí každý rok posielajú tisíce hlasov s cieľom získať svoj K Park. Do súťaže sa zapájajú celé komunity, ktorým chýba to správne miesto na stretnutia s priateľmi, športovanie alebo oddych na čerstvom vzduchu.“

Súťaž o vybudovanie moderných ihrísk prebehla aj tento rok. Do štvrtého ročníka projektu sa zaregistrovalo 23 miest a mestských častí. Vo verejnom hlasovaní napokon zvíťazilo Komárno, Humenné, Partizánske, Topoľčany, Veľký Meder, Sereď a Košice – Juh v bonusovej kategórii. Ich obyvatelia sa už teraz môžu tešiť na nové K Parky, miesta, kde šport na čerstvom vzduchu vyhráva nad online zážitkami.
Späť
Zdieľať
Diskusia