Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Coca-Cola.
23. augusta 2024 o 10:00
Čas čítania 3:27
Sponzorovaný obsah

Namiešaj drinky ako profesionál a zahviezdi na letnej párty. Toto sú tipy šéfbarmana a dizajnérky (+RECEPTY)

Namiešaj drinky ako profesionál a zahviezdi na letnej párty. Toto sú tipy šéfbarmana a dizajnérky (+RECEPTY)
Zdroj: Coca Cola
GASTRO NÁPOJE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Inšpiruj sa radami od profesionálnej dizajnérky Andrey Joríkovej z Ambientes a šéfbarmana Petra Marcinu z Mirror Cocktail Baru a vytvor z garden párty alebo večierka na terase nezabudnuteľný večer.

Zabudni na klasický gin-tonic či aperol a inšpiruj sa receptami od jedného z najlepších slovenských barmanov Petra Marcinu z Mirror Cocktail Baru. Priprav miešané drinky, ktoré dodajú tvojej oslave nezabudnuteľný šmrnc a glam.

🍸 KINLEY COCOVERA HIGHBALL

  • 30 ml Finlandia Coconut
  • 30 ml Aloe Vera Cordial
  • 120 ml Kinley Tonic Water
  • jedlé kvietky
  • ľad

Ako na to:

Priprav si vyšší pohár a naplň ho ľadom. Pridaj Finlandia Coconut, vodku s príchuťou exotického kokosu. Ten následne doplň sladký a osviežujúci Cordial z Aloe Vera.

Kokteil doladíš s Kinley tonikom, ktorý svojimi jemnými horkými tónmi harmonizuje ostatné chute a pridá osviežujúcu perlivosť. Všetko nakoniec zamiešaj dlhou lyžicou a ozdob jedlými kvetmi.

cola drinky
Zdroj: Coca Cola

🍷 KINLEY BERRY INFUSION

Ako na to:

Do pohára vlož dostatočné množstvo ľadu. Následne prilej Paragon Vetiver Cordial, ktorý dodá jedinečné zemité a mierne drevité tóny vďaka vetiveru, aromatickej tráve. Pridaj nealkoholický aperitív Nochino Botanic obohatený o chute byliniek a korenín.

Do pohára dolej Kinley Pink Aromatic Berry, ktorý svojou sladkou ovocnou chuťou a jemnými kvetinovými tónmi kokteil vyladí a dodá mu sviežu šumivosť. Nakoniec obsah pohára jemne premiešaj dlhou barovou lyžicou a ozdob jedlými kvietkami.

cola drinky
Zdroj: Coca Cola
Pri plánovaní letnej párty mysli na všetkých hostí vrátane tých, ktorí alkohol nepijú. Pridaj do nápojového menu špeciálne nealkoholické kokteily, aby si naozaj každý mohol vychutnať chutný a osviežujúci nápoj. 

Základné pomôcky pre perfektný výsledok

Peter Marcina hovorí, že pohostenie si môžeš uľahčiť aj predpripravenými drinkami, vďaka ktorým si budeš môcť užiť viac času s hosťami. Stačí ich len dokončiť niektorou zo základných barových techník, ako napríklad:

  • straight way – miešanie priamo v pohári
  • shake pomocou dvojdielneho alebo trojdielneho šejkra
  • stir – miešanie nápoja v miešacom pohári naplnenom ľadom pomocou barovej lyžice
  • perlenie pomocou domácich perliacich systémov

Najdôležitejšou ingredienciou každého barmana, aj toho amatérskeho, je kvalitný ľad. V opačnom prípade môžeš skaziť kvalitu výsledného nápoja. „Neodporúčam miešať drinky s podomácky vyrobeným ľadom z mrazničky. Namiesto toho si zakúp ľad v obchode. Kupovaný ľad je vyrobený z filtrovanej vody, čo eliminuje nežiaduce zložky a príchute,“ radí Peter Marcina.

🍹Extra tip Petra Marcinu:

Vytvor si tematický bar s rôznymi kokteilmi. Priprav niekoľko „signature“ kokteilov, ktoré budú symbolom tvojej párty a ohúria kamošov. Nevieš, aké chute zvoliť? Slováci obľubujú napríklad sladkokyslé chute na báze ginu, ktorý je neutrálnejší a umožňuje vyniknúť iným prísadám. Nezabudni ani na nealkoholické spirity, ktorých popularita stále rastie.

Ak patríš k častým hostiteľom večierkov, určite sa ti oplatí zaobstarať si základné pomôcky, ktoré môžeš použiť opakovane. Zíde sa ti miešací pohár, barové lyžice, barová odmerka, malé a jemné sitko či lis na citrusy.

Domáce kokteily povýšiš aj kvalitnými a čerstvými surovinami. Platí to aj pri citrusoch, ktoré by mali byť v bio kvalite, keďže sa často v drinkoch používa citrusová kôra.

Správne poháre sú základ

Tvoji hostia určite ocenia aj správny výber pohárov, v ktorých budeš podávať kokteily. Napríklad klasický Old Fashioned alebo whisky najlepšie vyznejú v nižšom pohári, ktorý udržuje teplotu a zvýrazní arómu.

cola drinky
Zdroj: Coca Cola

Pre perlivé a osviežujúce kokteily je vhodný vyšší užší pohár alebo pohár na stopke, pričom úzky tvar podporuje prirodzené perlenie nápoja a stopka bráni zahriatiu nápoja od rúk. Kokteily s Kinley, ktoré sú verné súčasným trendom, spájajú maximálnu chuť s minimalistickým štýlom.

 Aj poháre na tieto nápoje mali byť minimalistické, tenké a elegantné, aby nechali vyniknúť skutočnú hviezdu: kokteil. Aby boli poháre dobre vychladené, štvrťhodinu pred podávaním ich daj vychladiť do mrazničky.

Výnimočnú párty robia detaily a správne farby

Základom každej vydarenej udalosti sú premyslené detaily. Dôležité je všetko zladiť do harmonického celku. Výber jednotnej farebnej palety môže zásadne ovplyvniť atmosféru párty – v lete letia živé, sýte farby. Zaujať môžeš napríklad farbou roku 2024, ktorou je svetlobroskyňový odtieň Peach Fuzz.

Tento rok sú však IN aj čierne doplnky. Chceš dodať tvojej párty punc luxusu? Stav na kvalitné materiály ako zamat či ľan. „V rámci prestierania dosiahnete glamorous štýl kovovými odleskami, kvalitným porcelánovým servisom alebo zlatým príborom. Doplňte ich živými rastlinami a kvetmi či sviečkami,“ hovorí Andrea Joríková z Ambientes.

cola párty
Zdroj: Coca Cola

Nepodceň ani vhodné osvetlenie, ktoré dodá každej párty príjemnú atmosféru. Použi visiace retro žiarovky alebo sviečky a lampáše na zútulnenie priestoru.

✨ Extra tip Andrey Joríkovej:

Tradičnému stolovaniu pri podlhovastom stole odzvonilo. Priprav rôzne formy sedenia, aby si každý hosť mohol vybrať sedenie podľa aktuálnej nálady. Využi vankúše, pufky a koberce a vytvor nízke sedenie na zemi, ktoré je ideálne na neformálnu letnú párty. Mysli na pohodlnosť, ale nezabúdaj na štýl.

Stav na kreativitu

Niektoré prvky si môžeš pripraviť aj vlastnoručne. Skús pripraviť štýlové ľadové kocky do limonád, do ktorých umiestni drobné ovocie alebo kvety pred zamrazením. Ako dekoráciu si môžeš vytvoriť mašle, ktoré sú tento rok naozaj trendy. Použiť ich môžeš na skrášlenie látkového prestierania, pohárov, priviazať ich na vázy s kvetmi alebo na svietniky.

„Horúcim trendom roka 2024 sú aj látkové drapérie na balkóne, terase alebo na strome. Romantický efekt padavých látok povievajúcich v letnom vánku hostia určite ocenia,“ dodáva Andrea.

Zaujímavé servírovanie na párty zabezpečia tematické stanice s občerstvením a nápojmi. Použi etažéry a podstavce na vytvorenie vizuálne príťažlivých kaskád. V lete sú obľúbené aj praktické dispenzory na limonádu, ktorú si hostia sami čapujú. Pre neformálnu atmosféru môžeš stôl prekryť veľkým papierom, na ktorý napíšeš názvy jedál alebo milé odkazy.

Domov
Zdieľať
Diskusia