Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2024 o 14:09
Čas čítania 0:59
Veronika Ábelová

Austrálska breakdancerka z olympiády prehovorila. Hejt nečakala, obvinenia na jej adresu nie sú pravdivé

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Za tanečníčku sa postavil celý Austrálsky olympijský výbor.

Rachael Gunn, vystupujúca pod umeleckým menom Raygun, je austrálska breakdancerka, ktorá neuspela na olympijských hrách. Jej vystúpenie sa stalo terčom kritiky na sociálnych sieťach.

Austrálčanka za svoje vystúpenie nedostala od porotcov ani jeden hlas a prehrala všetky tri duely. Dokonca vznikla petícia, ktorá požaduje ospravedlnenie od samotnej športovkyne a vedúceho austrálskeho olympijského tímu. Autorom vadili jej zvláštne pohyby, ktorými podľa nich zosmiešňovala výkony svojich súperiek. „Chcela som byť umelecká a kreatívna,“ povedala Raygun. Teraz nahrala video, v ktorom celú situáciu komentuje.

Poďakovala v ňom všetkým, ktorí ju podporili, a ocenila pozitívnu náladu. „Som rada, že som vám dokázala vniesť do života trochu radosti, v čo som dúfala,“ povedala 36-ročná športovkyňa.

Reakcia na vlnu hejtu

„Nevedela som, že to otvorí dvere toľkej nenávisti, ktorá je úprimne zničujúca,“ pokračovala tanečníčka. Spomenula tiež, že celú prípravu a vystúpenie brala úplne vážne. „Dala som do toho naozaj všetko,“ povedala vo videu.

Zároveň vyjadrila vďačnosť za to, že mohla byť súčasťou austrálskeho olympijského tímu. Výkony ostatných športovcov označila za fenomenálne.

V neposlednom rade spomenula aj vyhlásenie Austrálskeho olympijského výboru, ktorý sa za ňu postavil. Výbor uviedol, že informácie v petícii boli nepravdivé a podnecovali nenávisť voči breakdancerke.

„Chcela by som všetkých požiadať, aby rešpektovali nedávne vyhlásenie AOC,“ uviedla. Ďalej povedala, že správy sudcov sú voľne dostupné na internete. Na konci videa oznámila, že sa na nejaký čas chystá zostať v Európe na vopred naplánovanej dovolenke. Potom sa obrátila na médiá s výzvou, aby prestali obťažovať jej rodinu, priateľov a austrálsku breakdance komunitu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rachael Gunn (@raygun_aus)

Domov
Zdieľať
Diskusia