Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2024 o 13:40
Čas čítania 1:06
Karolína Fejtová

Kritizovaná boxerka z olympiády podáva trestné oznámenie. Muskovi aj Rowlingovej hrozí za šikanu pokuta či väzenie

Kritizovaná boxerka z olympiády podáva trestné oznámenie. Muskovi aj Rowlingovej hrozí za šikanu pokuta či väzenie
ZAHRANIČIE ELON MUSK J. K. ROWLING ŠPORT
Uložiť Uložené

Súčasťou vyšetrovania by mal byť aj bývalý prezident USA Donald Trump.

Alžírska boxerka Imane Khelifová podala po získaní zlatej medaily oficiálnu sťažnosť na parížsku prokuratúru za kyberšikanu kvôli tvrdeniam niektorých ľudí, že nie je žena. V sťažnosti figurujú aj osobnosti ako Elon Musk či J. K. Rowlingová, informuje Daily Mail.

V jednom príspevku Rowlingová zdieľala fotografiu prvého zápasu Khelifovej s Taliankou Angelou Cariniovou a obvinila ju, že je mužom, ktorý si „užíva utláčanú ženu, ktorú práve udrel“. Musk zas zdieľal príspevok americkej súťažnej plavkyne Riley Gainesovej, ktorá povedala, že „muži nepatria do ženských športov“, načo Musk dodal: „Absolútne.“

Advokát Khelifovej Nadil Boudi pre Variety uviedol, že Musk aj Rowlingová sú súčasťou trestného oznámenia. Súčasťou vyšetrovania by mal byť aj bývalý prezident USA Donald Trump. „Žiadame, aby prokuratúra vyšetrovala nielen týchto ľudí, ale kohokoľvek, koho uzná za potrebné. Ak sa prípad dostane na súd, títo ľudia budú pred neho predvedení,“ dodal.

Možnými dôsledkami za trestné činy kyberšikanovania vo Francúzsku sú tresty odňatia slobody od dvoch do piatich rokov a pokuty vo výške 26 000 libier (30-tisíc €) až 39 000 libier. V prípade stíhania ako nenávistného prejavu na internete môže byť páchateľovi uložená pokuta od 64 000 libier do 214 000 libier (250-tisíc €)

Odporúčané
Paralympionička Hee-jin Kim a tím z česko-slovenského Solve for Tomorrow zo Samsungu hovoria o tom, ako odstraňovať prekážky Paralympionička Hee-jin Kim a tím z česko-slovenského Solve for Tomorrow zo Samsungu hovoria o tom, ako odstraňovať prekážky 18. septembra 2024 o 10:30

Imane je jednou z dvoch boxeriek, ktoré sa mohli zúčastniť na olympijských hrách, napriek tomu, že Medzinárodná boxerská asociácia (IBA) im v roku 2023 zakázala účasť v ženskej kategórii. Alžírska boxerka a Li Jü-ting z Taiwanu údajne neprešli testami na testosterón a spôsobilosti pohlavia, uviedla IBA.

Ruskom kontrolovaná spoločnosť však neposkytla žiadne priame dôkazy a vo svojich vyhláseniach boli nejasné. Okrem toho, IBA bolo odobraté právo organizovať boxerské súťaže v Paríži 2024 kvôli problémom s riadením a údajnej korupcii. Namiesto nej prevzal organizáciu Medzinárodný olympijský výbor.

Imane Khelif
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia