Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2024 o 19:20
Čas čítania 0:45
Radoslava Juračková

Rusko odmietlo odvysielať tohtoročné olympijské hry. Podobné politické rozhodnutie urobilo pred 40 rokmi

ŠPORT OLYMPIJSKÉ HRY RUSKO ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Východná veľmoc sa rozhodla bojkotovať tohtoročnú olympiádu.

Aj napriek tomu, že sa ruskí športovci môžu zúčastniť na tohtoročných olympijských hrách, sprevádzajú ich účasť prísne pravidlá. Nebudú súťažiť v národných dresoch a prezentovať sa budú pod neutrálnou vlajkou. V súvislosti s pravidlami sa Rusko rozhodlo, že tohtoročné olympijské hry neodvysiela žiadna z jeho staníc, informuje sports.ru.

Ruský športový portál zverejnil pre športových fanúšikov v krajine návod, ako olympijské hry sledovať. Môžu tak urobiť cez webovú stránku národného olympijského výboru. Na to, aby mali z prenosu plnohodnotný zážitok, však musia ovládať anglický jazyk.

Olympiáda bola v krajine vždy veľkou udalosťou a aktuálne rozhodnutie mnohých šokovalo. „Najnezvyčajnejší krok od čias studenej vojny. Rusko sa rozhodlo neodvysielať tohtoročné olympijské hry v Paríži,“ píše portál. Zároveň sa odvoláva na to, že išlo o politické rozhodnutie. Niektoré ruské televízie sa ohradili s tým, že vzhľadom na suspendovanie národných športovcov nie je olympiáda pre domácich tento rok zaujímavá.

olympiáda
Zdroj: Unsplash/Bryan Turner/na voľné použitie

Rusko bojkotovalo prenosy už v minulosti

K rovnakému riešeniu politického charakteru pristúpili v roku 1984, keď sa olympiáda konala v americkom Los Angeles. V roku 1980 sa totiž súťažilo v Moskve a niektoré západné štáty hry bojkotovali. Neodvysielať nasledujúcu olympiádu teda vnímali ako odvetu Západu.

Domov
Zdieľať
Diskusia