Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2024 o 10:31
Čas čítania 0:41
Nina Miščíová

Schránky na kľúče potreté výkalmi. Známa dovolenková destinácia sa snaží odlákať turistov bizarným spôsobom

ZAHRANIČIE ŠPANIELSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Španielski domáci sa rozhodli zakročiť voči turistom. Zvolili si nezvyčajný spôsob.

Nahnevaní Španieli sa búria voči turistom. Iba pred pár týždňami obleteli internet videá, ako domáci v Barcelone striekajú po turistoch z vodnej pištole

Po novom údajne rozzúrení domáci potierajú schránky na kľúče od krátkodobých Airbnb ubytovaní výkalmi, informuje web euronews.com. K takýmto nekalým praktikám sa uchýlili miestni v Seville, v hlavnom meste španielskeho regiónu Andalúzia.

Španielov hnevá veľké množstvo prenajímacích apartmánov, ktoré sa zároveň odráža na zvyšovaní cien nájomného. Počet krátkodobých ubytovaní stále narastá a spolu s ním sa zvyšuje počet domácich, ktorí si nemôžu dovoliť platiť vysoký nájom. 

Odporúčané
Španieli protestujú proti masovému turizmu. Toto nie je turizmus, toto je to invázia, sťažujú sa Španieli protestujú proti masovému turizmu. Toto nie je turizmus, toto je to invázia, sťažujú sa 30. júna 2024 o 10:58

Nahnevaní miestni obyvatelia z andalúzskeho hlavného mesta Sevilla požiadali o zrušenie licencií Airbnb. Proti turizmu v posledných týždňoch bojuje aj známa Barcelona. Hlavné mesto Katalánska plánuje zrušenie všetkých turistických prenájmov do roku 2028.

Domov
Zdieľať
Diskusia