Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. apríla 2024, 17:42
Čas čítania 0:46
Radka Klučárová

Zahraničné médiá ho vyhlásili za poľské Maldivy. Park neďaleko Slovenska láka na priezračne čistú vodu a bohatý biotop

ZAUJÍMAVOSTI POĽSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Návšteva parku pritom nestojí ani cent a areál je otvorený 24 hodín denne.

Poliaci neďaleko slovenských hraníc vybudovali turistické lákadlo. Na mieste bývalého kameňolomu vyrástol atraktívny park Gródek. Nachádza sa neďaleko mestečka Jaworzno,  ležiaceho medzi obľúbenými Katovicami a Krakovom, a hoci v ňom nie je povolené kúpanie, návštevníkom skutočne má čo ponúknuť.

Čitateľov na výlet do Poľska láka aj britský denník The Sun, ktorý park Gródek dokonca vyhlásil za poľské Maldivy. Z chodNíkov a drevených prístreškov, ktoré vedú cez vodu, môžeš pozorovať vodné živočíchy a užiť si krásu okolitej prírody. Návšteva parku pritom nestojí ani cent a areál je otvorený 24 hodín denne.

Anketa:
Navštevuješ atrakcie v blízkom okolí? 
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
62 %
Nie.
38 %
Neviem.
0 %

„Je tu zaujímavý mix prírodných biotopov. Teplomilné trávnaté porasty, lúky, skalné biotopy, mokrade, vodné nádrže, lesy,“ píše mesto Jaworzno na svojej oficiálnej stránke.

Atrakciu doma aj v zahraničí preslávil Patryk Micek, ktorého zábery sa na sociálnych sieťach stali virálnymi a prekvapili aj samotných Poliakov, ktorí o poklade doma ani len netušili. Očakávania turistov určite naplnia aj ďalšie možnosti aktívneho odpočinku v okolí parku. Navyše iba 30 kilometrov od parku sa nachádza neslávne známy koncentračný tábor Auschwitz z druhej svetovej vojny, ktorý je častou zastávkou turistov z celého sveta.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Patryk Micek | FPV | Drone Pilot | Filmmaker (@micek.drones)

Domov
Zdieľať
Diskusia