Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. apríla 2024, 18:21
Čas čítania 0:53
Radoslava Juračková

VIDEO: Petra Vlhová robí prvé kroky po vážnej nehode. Zotavuje sa v antigravitačnom prístroji, vďaka ktorému vie lietať

ŠPORT LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Kráčam, konečne kráčam!“ teší sa s úprimným úsmevom Petra. Nešťastný úraz kolena jej spôsobil ťažkosti, z ktorých sa intenzívne zotavuje.

Petra Vlhová po vážnej nehode z januára 2024 na obrovskom slalome Svetového pohára v Jasnej rehabilituje v špeciálnom prístroji. Na youtubovom kanáli stávkovej kancelárie Niké pravidelne vychádza seriál s názvom Petra Comeback. Tretia epizóda sa venuje tomu, ako športovkyňa rehabilituje svoju nohu po úraze na šampionáte, pri ktorom si roztrhla väzy v kolene, čím sa pre ňu sezóna predčasne skončila.

Odporúčané
Tím Petry Vlhovej o jej zdravotnom stave: Má roztrhnuté väzy v kolene, sezóna sa pre ňu skončila Tím Petry Vlhovej o jej zdravotnom stave: Má roztrhnuté väzy v kolene, sezóna sa pre ňu skončila 20. januára 2024, 15:27

Operované koleno rehabilituje v špeciálnom prístroji. „Peťa nemôže celou váhou došľapovať na tú pravú dolnú končatinu,“ vysvetľuje fyzioterapeut Kristián Piovarči dôvody, prečo sa rozhodli pre tento druh terapie. Trenažér je antigravitačný a lyžiarka si ho môže nastaviť aj do módu, v ktorom ‚lieta‘. Stroj nezaťažuje kĺby, ale zároveň vďaka nemu vie lyžiarka rozhýbavať svaly.

 

„Po mesiaci som konečne mohla urobiť prvé kroky, veľmi sa z toho teším,“ skonštatovala Petra s úprimným úsmevom benefity prístroja, ktorý si pochvaľuje. Antigravitačný pás znižuje jej telesnú hmotnosť, vďaka čomu naša olympijská športovkyňa zažila pocit beztiažového stavu.

Slovenská šampiónka sa aktuálne zotavuje po úraze, ktorý utrpela na pretekoch v Jasnej na konci januára tohto roka. Obrovský slalom Svetového pohára v Jasnej bol pre Petru výnimočným momentom, počas ktorého mohla predviesť svoje schopnosti doma. Počas zjazdu však nešťastne spadla a roztrhla si predný krížny väz v kolene. Po úraze sa nevyhla operácii vo Švajčiarsku, po ktorej sa teraz zotavuje.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13)

Domov
Zdieľať
Diskusia