Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. apríla 2024, 16:09
Čas čítania 0:39
Radoslava Juračková

Robot od Applu? Údajne sa na nich už pracuje, mali by slúžiť hlavne v domácnosti

TECH APPLE MODERNÉ TECHNOLÓGIE ROBOTIKA
Uložiť Uložené

Apple sa o robotiku zaujíma už od roku 2019.

Podľa viacerých zdrojov by mala spoločnosť Apple pracovať na výrobe robotov, ktorí budú ľuďom slúžiť v domácnosti. O výrobu robotov sa Apple zaujíma už roky, intenzívne s tým začal už v roku 2019, informuje Unilad.

Od roku 2021 sa robotická divízia Applu sústreďuje na domáce produkty. Všetko naznačuje, že sa bude gigant v budúcnosti viac špecifikovať na produkty do domácnosti, ktoré poháňa práve umelá inteligencia. 

To, ako budú roboti vyzerať a na čo ich budú používatelia môcť využiť, zatiaľ nevieme. V hre je podľa všetkého mobilný robot. V praxi to znamená, že budeš mať robota, ktorý bude za teba vykonávať viaceré úkony v domácnosti.

Spoločnosť v poslednom čase zažíva krušné obdobie, obvinili ju z toho, že podniká kroky, ktoré zamedzujú používateľom plnohodnotne používať jednotlivé zariadenia. Tým ich vraj nútia k tomu, aby si kupovali výhradne zariadenia značky Apple.

Problémy nemá spoločnosť len za „veľkou mlákou“. V Číne výrazne klesli predaje iPhonov a neobišla ich ani pokuta, ktorá súvisela s nelegálnym streamovaním hudby v Európe.

apple robot
Zdroj: Ilustračná foto: Canva, Youtube/Engineered Arts
Domov
Zdieľať
Diskusia