Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2024, 15:09
Čas čítania 1:10
TASR

VIDEO: Cestujúci na palube zažili hrôzu, lietadlu po štarte odpadlo koleso. Po páde prerazilo plot a zničilo auto

ZAUJÍMAVOSTI LETECKÉ NEHODY LIETADLO
Uložiť Uložené

Stratené koleso sa zastavilo až na susednom parkovisku.

Lietadlo spoločnosti United Airlines smerujúce zo Spojených štátov do Japonska muselo vo štvrtok núdzovo pristáť v Los Angeles po tom, ako pri vzlete zo San Francisca stratilo jeho z kolies. TASR správu prevzala z agentúry AP.


Celý incident bol zachytený na video, na ktorom vidieť, ako lietadlo Boeing 777 niekoľko sekúnd po štarte stratilo jedno zo šiestich kolies na ľavej strane podvozku. Koleso dopadlo na parkovisko pre zamestnancov na Medzinárodnom letisku v San Franciscu, kde poškodilo jedno z áut, prerazilo plot a zastavilo sa až na susednom parkovisku. Pri incidente sa však nikto nezranil, povedal hovorca letiska Doug Yakel.

Na letisku v Los Angeles boli v pohotovosti hasičské vozidlá, ktoré však neboli potrebné, pretože pilotom lietadla sa podarilo bezpečne pristáť. Na palube sa nachádzalo 235 cestujúcich a 14 členov posádky, informovala spoločnosť United Airlines.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30

Dodala, že lietadlo skonštruované v roku 2002 bolo navrhnuté na bezpečné pristátie s chýbajúcimi alebo poškodenými kolesami. Cestujúci napokon pokračovali v lete iným lietadlom.

Incident bude vyšetrovať americký Federálny letecký úrad. Experti na leteckú dopravu pre AP uviedli, že strata pneumatík je zriedkavým javom a nenaznačuje väčší bezpečnostný problém.

Spoločnosť United Airlines zaznamenala problém pri jednom zo svojich letov aj v pondelok. Lietadlo Boeing 737 so 167 pasažiermi smerujúce z mesta Houston v Texase na Floridu sa muselo vrátiť na letisko niekoľko minút po štarte po tom, ako mu začal horieť jeden z motorov. Stroju sa podarilo bezpečne pristáť a letecká spoločnosť ponúkla cestujúcim odškodnenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia