Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Čítaš poslednú stranu článku:
Toto je vraj desať najlepších filmov všetkých čias. Súhlasíš s výberom? ​

3. Občan Kane

Aj na českej Wikipedii sa píše, že táto snímka je označovaná za najpokrokovejšiu v dejinách filmu. Prelomovým ho robia nové postupy, niektoré scény sú natočené bez zostrihania, použitá bola aj takzvaná žabia perspektíva. Režisér Orson Welles navyše do hlavnej úlohy obsadil sám seba. Vo videu nižšie sa môžeš pozrieť aj na v tom čase novátorský spôsob ostrenia. „Bohovsky dobrý príbeh, na ktorý rozhodne nemusíte byť zarytým cinefilom, aby ste si ho užili,“ píše Fil de Semlyen.

2. Krstný otec

Gangsterská dráma, ktorá vznikla na motívy rovnomennej knihy Maria Puza. Vrcholné dielo mafiánskeho žánru a mrazivý rozklad amerického sna, tak opisujú kultové dielo v magazíne Time Out.

1. 2001: Vesmírna odysea

Najlepším filmom všetkých čias je podľa magazínu spoločné dielo režiséra Stanleyho Kubricka a spisovateľa Arthura C. Clarka. „Kubrickova desivo klinická vízia budúcnosti – s umelou inteligenciou a so všetkým ostatným – pôsobí prorocky aj po viac ako päťdesiatich rokoch,“ píše o kráľovi rebríčka aj žánru sci-fi ako takého redaktor Phil de Semlyen.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Späť
Zdieľať
Diskusia