Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
Toto je vraj desať najlepších filmov všetkých čias. Súhlasíš s výberom? ​

6. La dolce vita

Rímska smotánka a Taliansko šesťdesiatych rokov. Sladký život je talianska kultová klasika, z ktorej režisér Federico Fellini vytvoril komerčný hit a z hlavného herca Marcella Mastroianniho hviezdu svetového rozmeru. Tento film dal navyše svetu slovo paparazzi, pretože hlavná postava pracuje práve ako bulvárny novinár.

5. Dobyvatelia stratenej archy

Fenomén Indianu Jonesa. „Najzábavnejší blockbuster Stevena Spielberga, ktorý je poctou remeslu, má všetko: valiace sa balvany, bitku v bare, energickú hrdinku, ktorá sa vie ovládať a strácať nervy, zradnú opicu, zloducha pijúceho šampanské, hady, najväčšiu filmovú naháňačku, v ktorej vybuchujú hlavy,“ nešetrí chválou redaktor Ian Freer, ktorý film označuje za kinematografickú dokonalosť.

4. Jeanne Dielman, Obchodné nábrežie 23, 1080 Brusel

Každodenný život jednej vdovy označuje redaktor Joshua Rothkopf priamo za feministický masterpiece. Film zachytáva tri dni v živote Jeanne Dielman, ovdovenej matky, ktorá si privyrába sexom.

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia