Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. februára 2024, 17:32
Čas čítania 0:57
Karolína Uličná

Adam Ružička prvýkrát prehovoril po vyhadzove z NHL. Video s „narysovanou čiarou“ a kreditkou označil za veľkú chybu

Adam Ružička prvýkrát prehovoril po vyhadzove z NHL. Video s „narysovanou čiarou“ a kreditkou označil za veľkú chybu
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT HOKEJ NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podľa slov hokejových odborníkov si mladý nádejný talent touto chybou zahodil kariéru do koša.

Slovenský hokejista Adam Ružička prvýkrát prehovoril po tom, čo ho vyhodili z prestížnej zámorskej NHL, kde hral za klub Arizona Coyotes. Na sociálnej sieti totiž uverejnil video s bielym práškom a s kreditnou kartou. Po dlhšej odmlke si odstránil príspevky z instagramového profilu a prostredníctvom story sa rozhodol zareagovať.

„Spravil som veľkú chybu a poučím sa z toho. Všetkých vás mám rád a navždy vám budem vďačný. Adam,“ napísal na Instagrame. Na kontroverzné video slovenského útočníka zareagoval aj Slovenský zväz ľadového hokeja, ktorý s ním po kauze nepočíta na blížiacich sa MS 2024 v Česku.

„Slovenský zväz ľadového hokeja odsudzuje správanie Adama Ružičku, ktoré nie je v súlade s hodnotami reprezentanta, a preto s ním v nominácii na prípravné zápasy a májové majstrovstvá sveta nepočítame,“ uviedol SZĽH.

Podľa slov viacerých hokejových odborníkov si tento nádejný hokejista svojou chybou zahodil kariéru do koša. Ružičkov tím Arizona Coyotes pred pár dňami informoval, že hokejistu umiestnili na waiver listinu a chcú s ním ukončiť kontrakt. Klub sa k videu, na ktorom sa ukázal s „narysovanou čiarou“ a kreditkou, bližšie nevyjadril.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Ružička v zámorskej NHL pôsobil od roku 2020. Len prednedávnom opustil Calgary Flames, kde strávil celú doterajšiu NHL kariéru. Za Arizonu Coyotes po svojom zranení stihol odohrať len tri zápasy, no už teraz môžeme povedať, že sa v najlepšej lige sveta pravdepodobne znova nepredstaví.

Adam Ružička
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia