Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2024, 18:49
Čas čítania 0:49
Radka Klučárová

Účasť Izraela na Eurovízii mnohí kritizujú. Zastupovať ho má speváčka, ktorá žila 13 rokov v Rusku

Účasť Izraela na Eurovízii mnohí kritizujú. Zastupovať ho má speváčka, ktorá žila 13 rokov v Rusku
Zdroj: Instagram/@golaneden
HUDBA EUROVÍZIA IZRAEL KONFLIKT IZRAEL PALESTÍNA (PÁSMO GAZY) SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

„Brutálna vojna v Gaze“ je podľa mnohých pádnym dôvodom, pre ktorý by mali Izrael z Eurovízie vylúčiť.

Na tohtoročnej Eurovízii vo švédskom Malmö by mala Izrael reprezentovať mladá, iba 20-ročná Eden Golan. Speváčka si postup do súťaže zabezpečila v celoštátnom kole s piesňou I Don’t Want to Miss a Thing od Aerosmith. Účasť Izraela na podujatí je však otázna, píše The Independent.

Golan svoje vystúpenie venovala izraelským rukojemníkom, ktorých Hamas drží v Gaze. Aktuálny konflikt v Gaze je však dôvodom, ktorý ohrozuje účasť Izraela na medzinárodnej speváckej súťaži. Izraelská armáda od jeho začiatku ničí úzky pás zeme obývaný Palestínčanmi a pri jej útokoch prišlo o život mnoho civilistov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Israel (@stateofisrael)

Proti účasti Izraela sa verejnosť búri

Nesúhlas s účinkovaním Izraela verejnosť dáva najavo otvorenými listami a výzvami, v ktorých žiada vylúčenie krajiny zo súťaže. Nespokojnosť vyjadrilo aj viac ako tisíc hudobníkov vo Švédsku. „Brutálnu vojnu v Gaze“ v otvorenom liste považujú za pádny dôvod, pre ktorý Izrael na Eurovízii nemôžu podporiť.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Speváčka, ktorá by krajinu na súťaži mala reprezentovať, sa síce narodila v Izraeli, no 13 rokov svojho života s rodinou prežila v Rusku. „Narodila som sa v Izraeli a skutočne doma sa cítim len tu. Nie je nič, čo by ma na svete potešilo viac ako reprezentovať náš národ tento rok na Eurovízii,“ povedala.

Domov
Zdieľať
Diskusia