Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Hotel Lomnica.
19. februára 2024, 16:00
Čas čítania 2:38
Sponzorovaný obsah

Najstarší hotel v Tatrách oslavuje 130 rokov. Hotel Lomnica oživil bohémsku atmosféru z minulosti a ponúka špičkový fine dining

Najstarší hotel v Tatrách oslavuje 130 rokov. Hotel Lomnica oživil bohémsku atmosféru z minulosti a ponúka špičkový fine dining
Zdroj: hotel lomnica
GASTRO CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Toto miesto určite musíš navštíviť aspoň raz za život.

Výnimočné ubytovanie, nadštandardné služby, špičková gastronómia a nádherná príroda v okolí. Aj takto sa dá opísať hotel Lomnica vo Vysokých Tatrách, ktorý tento rok oslavuje svoje 130. výročie a je tak najstarším tatranským hotelom vôbec.

Päťhviezdičkové hodnotenie hotela Lomnica ukazuje, čo všetko by luxusné ubytovanie a reštaurácia mali mať. Keď sa v roku 1894 prvýkrát otvoril, v jeho spálňach spávala šľachta, vysokopostavení štátnici či umelci. Historickú časť so zachovanou secesnou architektúrou doplnila novovybudovaná moderná časť v minimalistickom škandinávskom dizajne.

Bohémska atmosféra tohto miesta však pretrvala aj dodnes. Pozri sa, prečo si zapísať návštevu hotela Lomnica do svojho cestovateľského bucket listu. 

Fine dining v podaní reštaurácie Franz Josef

Hotel sa po svojom otvorení stal centrom kultúrneho a umeleckého života a stál aj za rozmachom cestovného ruchu v Tatrách. Už v tom čase gastronómia hotela vynikala vysokou kvalitou, varilo sa pritom z čerstvo dopestovanej zeleniny, ktorá pochádzala priamo z lomnických záhrad.

Na odkaz, ktorý si so sebou hotel nesie, nadviazala v súčasnosti aj finediningová reštaurácia Franz Josef. V našom videu nižšie uvidíš, na čo všetko sa môžeš tešiť. 

Fine dining je exkluzívny koncept zameraný na vysokú estetiku jedál, tie najmenšie detaily a celkový zážitok z večere. Súvisí s ním najvyššia kvalita jedla aj sofistikovaný servis. Finediningové reštaurácie vynikajú chuťovou originalitou a kreatívnymi prístupmi. Celý koncept je postavený na precízne zostavenom degustačnom menu, ktoré býva doplnené vínnym alebo nealkoholickým párovaním nápojov. Podstatou menu je jeho vyskladanie tak, aby gastronomický zážitok postupne gradoval.

V ponuke reštaurácie Franz Josef nájdeš dva druhy menu – 8- a 11-chodové s vínnym alebo nealkoholickým párovaním. Vzhľadom na koncept čerstvosti a autentickosti sa menu mení štyrikrát do roka podľa aktuálneho ročného obdobia. Jednotlivé chody pritom vynikajú originalitou s dôrazom na vizuálnu prezentáciu a inovatívne techniky.

Väčšina surovín, z ktorých tím reštaurácie Franz Josef varí, pochádza z produkcie ich vlastnej usadlosti Farná. „Využívame zeleninu aj ovocie, ktoré sme vypestovali počas roka. Mäsité jedlá dopĺňajú bezmäsité a chute vyzdvihujú ingrediencie, ktoré sa nám automaticky spájajú práve so zimou,“ vysvetľuje Head Chef reštaurácie Franz Josef Martin Klaučo.

 Head Chef reštaurácie Franz Josef Martin Klaučo
Head Chef reštaurácie Franz Josef Martin Klaučo Zdroj: Hotel Lomnica

Reštaurácia sa nebráni ani konceptu zero waste. „Jedným z chodov v menu je zubáč s karfiolom a omáčkou beurre blanc. Všetky suroviny použité v tomto jedle sú spracované do posledného kúska. Základ tvorí fileta zo zubáča, ktorého odrezky využívame na tatarák,“ dodáva Martin Klaučo.

Pokračuje: „Vývar z kostí nám zase vytvára základ na maslovú omáčku. Aj karfiol je v recepte zužitkovaný do posledného lístka. Krásna ukážka toho, že zero waste má svoje miesto aj v luxusnej reštaurácii.“

Hotel LomnicaHotel LomnicaHotel LomnicaHotel Lomnica
Zobraziť galériu
(5)
Poď na degustačnú večeru

Pobyt s výhľadom na Vysoké Tatry

V ponuke hotela Lomnica nájdeš niekoľko typov izieb – moderné či historické izby, nadštandardné suity alebo luxusné apartmány. Historické izby sú v pôvodnej časti hotela už od roku 1894, čo odráža aj štýl ich zariadenia. Moderné izby sú prispôsobené súčasným požiadavkám návštevníkov. 

Najvyšším štandardom je prezidentský apartmán Mária Terézia, ktorý ponúka krásny priestor s 2 spálňami, 2 kúpeľňami, obývačkou, vírivku s výhľadom na Slavkovský štít, minibar, kozub či službu concierge.

hotel lomnicahotel lomnicahotel lomnicahotel lomnica
Zobraziť galériu
(4)

Okrem prvotriedneho vybavenia izieb je samozrejmosťou večerná odostielka, služby portiera a Guest Relations Managera, nepretržité služby recepcie či práčovne.

ubytuj sa v hoteli lomnica

Wellness, galéria a bohatý program

V rámci služieb hotela Lomnica si užiješ aj širokú ponuku wellnessu v centre Valéria, ktoré môžeš navštíviť, aj keď nepatríš medzi ubytovaných hostí. Okúp sa v teplých či studených bazénoch, dopraj svojmu chrbtu oddych pri masáži, skús tepidárium alebo sa nechaj rozmaznávať v beauty spa.

Hotel Lomnica
Zdroj: Hotel Lomnica

Po wellness procedúrach určite navštív galériu, ktorá ťa očarí svojimi stálymi expozíciami autorov Dominika Skuteckého a Ladislava Medňanského. Umelecké diela nájdeš zavesené aj v reštaurácii Sissi, kaviarni Mozart alebo na stenách chodieb hotela.

Hotel Lomnica dýcha umením na každom kroku. Preto bol spolu s galériou v spolupráci s Krajským pamiatkovým úradom v Prešove zapísaný medzi miesta mimoriadneho kultúrneho a prírodného významu.

hotel lomnica
Zdroj: hotel lomnica

Okrem kulinárskych zážitkov, wellnessu a umenia hotel Lomnica pravidelne organizuje koncerty, predstavenia, galavečery a netradičné podujatia, ako napríklad konské pólo v Tatrách. Jedno je teda isté – v tomto hoteli sa rozhodne nudiť nebudeš.

ubytuj sa v hoteli lomnica
Domov
Zdieľať
Diskusia