Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. februára 2024, 9:30
Čas čítania 4:17
Timotej Gašper

Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár?

Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár?
Zdroj: @auvodka/Instagram
OSOBNOSTI ALKOHOL BIZNIS FUTBAL PENIAZE
Uložiť Uložené

Pred jedenástimi rokmi doňho kopal jeden z najlepších futbalistov na svete, dnes má Charlie Morgan vlastnú značku a patrí k najbohatším mladým Britom. Z drzého podávača lôpt sa postupne stal milionár, ktorý zbohatol vďaka alkoholu.

V januári 2013 sa na štadióne v druhom najväčšom waleskom meste (Swansea) odohrával veľmi dôležitý futbalový zápas. Domáce „labute“ boli krok od postupu do finále ligového pohára, no proti nim stála slávna Chelsea.

Swansea stačila na postup aj remíza, pričom na tabuli svietilo ešte v 80. minúte skóre 0 : 0. Londýnsky klub ťahaný hviezdnym Belgičanom Edenom Hazardom sa snažil zvrátiť skóre a zabojovať o postup, no v tom sa do hry doslova vložil aj tínedžer, ktorého úlohou bolo len podávať lopty. 

Necelých 10 minút pred koncom riadneho hracieho času sa lopta dostala za čiaru a vhadzovanie mali v réžii hráči Chelsea. Len 17-ročný Charlie Morgan sa však rozhodol pre svoj obľúbený klub spraviť všetko, čo bolo v jeho silách.

Miesto podania lopty hráčovi Chelsea, v tomto prípade Edenovi Hazardovi, si na ňu mladík ľahol. Cieľ bol samozrejmý, ušetriť niekoľko sekúnd a pomôcť Swansea k postupu. 

Z chlapca na zemi sa stal ťažký milionár

Belgický ofenzívny hráč sa v zápale hry snažil dostať k lopte za každú cenu. Výsledkom bolo niekoľko kopancov do mladého podávača lôpt, ktorého čin bol v rámci športového fair play zákerný a neférový. Hazard dostal za kopance červenú kartu a v kľúčovej fáze zápasu tak putoval predčasne pod sprchu.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Swansea napokon postúpila a pohár vo finále proti Bradfordu vyhrala, no nie je isté, či má na tom zásluhu aj mladý podávač lôpt. Išlo o Charlieho Morgana, ktorý má dnes 27 rokov a majetok v hodnote viac než 45 miliónov eur. Ako sa teda z drzého podávača lôpt stal jeden z najbohatších mladíkov v Spojenom kráľovstve? 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Charlie Morgan (@charliem0rgan)

Charlie, syn waleského milionára Martina Morgana, prešiel od pamätného zápasu dlhú cestu. S kamarátom vybudoval silnú značku kvalitnej vodky, ktorá láka najmä svojím dizajnom.

Vďaka konexiám vo svete športu dokázal vybaviť promo od osobností ako Floyd Mayweather, Jake Paul či Ronaldinho. Navyše, nedávno sa stretol s Hazardom, ktorý ho pred jedenástimi rokmi kopal na zemi.

Po spomínanom zápase sa začal ďalší zápas – ten mediálny. Ako spomína Charlie Morgan v rozhovore pre The Sun, dlho ani nevedel, kto ho vlastne na zemi „okopoval“. „Žil som v tom, že to bol Juan Mata, nie Eden Hazard. Naozaj, až kým som po skončení zápasu prišiel k telefónu a k ľuďom v útrobách štadiónu, myslel som si, že to bol niekto iný,“ načal mladý milionár svoje spomienky na január 2013. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eden Hazard (@hazardeden_10)

Na belgického reprezentanta sa po zápase strhla vlna kritiky. „Bezprostredne po tom incidente mi ani nenapadlo, že som spravil niečo zlé. Chceli sme veľmi vyhrať a bolo to v zápale hry. Po zápase mi však aj moja mama povedala, že takmer sa rozplakala za to, čo som tomu chlapcovi urobil. Ale úprimne, nechcel som kopať jeho, ale len vykopnúť loptu spod jeho tela,“ hovorí Hazard pre Goal.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Dvojica sa od toho momentu nevidela dlhých 11 rokov, pričom obaja si prešli veľkými zmenami. Eden Hazard sa stal legendou Chelsea, hral za Real Madrid a v októbri 2023 oznámil vo veku 32 rokov koniec aktívnej hráčskej kariéry.

Zatiaľ čo Hazard kariéru ukončil, Morgan sa v tej svojej stále len rozbieha. Stretnutie po rokoch humorne okomentoval Hazard slovami, že na dôchodku je dobré aj to, že človek sa môže stretnúť so starými priateľmi.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jackson Quinn (@jackson_auvodka)

V roku 2015 totiž založil s kamarátom zo školy značku vodky Au. Aj keď táto skratka môže znamenať niekoľko významov, v tomto prípade ide o chemickú značku zlata (Aurum). Základný opis ich produktu znie: spájame naše britské dedičstvo a luxusné ingrediencie, aby sme vytvorili skutočne výnimočnú ultraprémiovú vodku.

Au Vodka, ktorú okamžite spoznáte podľa našej charakteristickej zlatej fľaše, je pre tých, ktorí uprednostňujú individualitu pred bežným nasledovaním, tvrdia Charlie Morgan a Jackson Quinn, zakladatelia spoločnosti, na vlastnej oficiálnej stránke.

Jeden z hlavným cieľov, prečo sa dvaja mladíci rozhodli začať s podnikaním, bola snaha Charlieho vybudovať si vlastný brand. Dovtedy ho ľudia z mesta vnímali len ako drzého a zazobaného syna, ktorého otec patrí do najvyššieho vedenia futbalového sklubu Swansea, vlastní sieť hotelov a jeho majetok dosahuje hodnotu miliónov eur. Zároveň sa potreboval zbaviť nálepky toho chalana, ktorého na zemi kopal Eden Hazard, píše denník The Standard.

Jake Paul si ich fľašu vytetoval na ruku 

Chlapci z Walesu sa teda pustili do budovania brandu, ktorý osloví predovšetkým vyššiu spoločnosť. Dizajnové zlaté fľaše, rôzne príchute a luxusné balenia sa postupne predrali na povrch a dnes je Au vodka bežným drinkom v tých najlukratívnejších podnikoch v celom Spojenom kráľovstve.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Tajomstvo rapídneho úspechu tak stojí na niekoľkých faktoroch. Na pohľad lákavá a luxusná fľaša, sfarbenie samotného nápoja podľa príchutí a predovšetkým skvelý marketing, píše talkSPORT.

Ak je dnes záujem o spoluprácu s najsledovanejšími a najvplyvnejšími osobnosťami, musíte mať na nich skvelý kontakt, respektíve dostatočný budget. V prípade Charlieho Morgana a jeho Au vodky ide pravdepodobne o dobrý mix týchto faktorov. Pomocou niekoľkých členov vedenia klubu sa dostal medzi ozajstnú smotánku.

S Au vodkou za posledné dva roky odfotil napríklad aj legendárny brazílsky futbalista Ronaldinho. Pochutnáva si na nej aj americký boxer Floyd Mayweather, ktorý je podľa Morgana ideálnou vstupnou bránou na americký trh.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Au Vodka (@auvodka)

Vo februári 2023 sa na Instagrame objavilo aj virálne video, na ktorom si influencer Jake Paul dáva na rameno vytetovať fľašu Au vodky, za čo mu zaplatili 250-tisíc dolárov. Video sa stalo hitom, no neskôr sa ukázalo, že tetovanie bolo dočasné a Paul si ho v inom videu zmazal z ruky len pomocou handry. „Brácho, tento drink je šialený, ale ja zatiaľ nie,“ opísal Paul svoju spoluprácu s Au vodkou, ktorú si však nenechal na svojom ramene.

Známa značka v hodnote desiatok miliónov eur 

Charlie Morgan tak stojí za úspešnou značkou, ktorá v súčasnosti produkuje 35-tisíc fliaš denne, pričom v prepočte predajú jednu fľašu každé tri sekundy, píše Forbes. Morgan sa tak výrazne pričinil o to, že firma mala za rok 2022 zisky v hodnote 63 miliónov eur. Samotný zakladateľ a spolumajiteľ má vo veku 28 rokov 46-miliónový majetok, čo ho zaraďuje medzi najbohatších mladých Britov, píše FOX

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Au Vodka (@auvodka)

Populárnu vodku Au, ktorá je momentálne najvyhľadávanejšou vodkou v celom Spojenom kráľovstve, si môžeš kúpiť aj ty. Je dostupná vo viacerých slovenských e-shopoch, pričom cena sa najčastejšie pohybuje od 27 do 37 eur za fľašu. V domovskej krajine je drahšia, tam stojí podľa oficiálneho e-shopu v prepočte 40 eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia