Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
6. februára 2024, 19:09
Čas čítania 0:55
Barbora Adamkovičová

Dom si tu kúpiš aj za 500 eur. Obľúbená slovenská destinácia hlási najlacnejšie nehnuteľnosti

ZAUJÍMAVOSTI CENY BYTOV CHORVÁTSKO NEHNUTEĽNOSTI
Uložiť Uložené

Z Bratislavy je to len niečo vyše troch hodín cesty a za ubytovanie zaplatíš len zlomok z ceny v prímorských oblastiach.

Bývanie v prímorskej krajine je snom mnohých. Nehnuteľnosti v bezprostrednej blízkosti od mora sú však príliš drahé a veľa ľudí si ich nemôže dovoliť. Chorvátsky portál Danica preto priniesol prehľad tých najlacnejších domov, ktoré si v obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov dokážeš zakúpiť.

Koprivnicko-križevatská župa sa síce nenachádza priamo pri mori, no cesta z Bratislavy tam trvá len niečo vyše troch hodín. Od Záhrebu je oblasť vzdialená približne hodinu a pol a pri mori si za necelé tri hodiny. Rozdiel v cenách naprieč krajinou je však astronomický. Severná oblasť Chorvátska, ktorá leží pri maďarských hraniciach, je preto jedna z tých najlacnejších alternatív.

Dom si kúpiš za menej než tisíc eur

Podľa oficiálnych dokumentov sú domy v tejto župe už niekoľko rokov najlacnejšie v celom Chorvátsku. Napríklad dom s rozlohou až 129 štvorcových metrov so záhradou, s ornou pôdou a lesom sa predáva za 892 eur. Táto ponuka je dokonca stále aktuálna.

Ďalším pre Slovákov nepredstaviteľným úlovkom bol dom so záhradou pri meste Koprivnica. Ten sa nedávno predal za 532 eur, čo bola zároveň aj jeho pôvodná dražobná cena. Priemerná cena za štvorcový meter v tejto oblasti totiž bola minulý rok len 8 eur.

Odporúčané
Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) 18. februára 2024, 14:30

Kontrastnými cenami sa pýši Split, ktorý zatiaľ hlási najvyššie čísla. Tam by si za štvorcový meter zaplatili 1 234 eur. Teda za jeden tamojší dom s rozlohou približne sto štvorcových metrov by si mohol kúpiť až 246 domov na severe Chorvátska. 

Domov
Zdieľať
Diskusia