Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou RULES.
2. februára 2024, 15:30
Čas čítania 1:20
Richard Balog

Toto je štvorizbový byt v Sky Parku, ktorý architekti navrhli majiteľke na mieru. Ponúka luxusný výhľad na Staré Mesto

Toto je štvorizbový byt v Sky Parku, ktorý architekti navrhli majiteľke na mieru. Ponúka luxusný výhľad na Staré Mesto
Zdroj: RULES, BoysPlayNice
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Pozri si nadčasové bývanie, ktoré odzrkadľuje osobnosť majiteľky v jednej z najvýraznejších novostavieb v Bratislave.

Minulý mesiac sme predstavili luxusnú drevenicu v Demänovskej Doline od ateliéru RULES a tentoraz meníme prírodu za modernú štvrť v hlavnom meste, kde architekti okolo Rudolfa Lesňáka navrhli interiér štvorizbového bytu v Sky Parku. Ich práca je znovu perfektná. 

Architekti prispôsobili návrh na mieru majiteľke, ktorá snívala o príjemnom domove v downtowne. Byt s úžitkovou plochou 123 štvorcových metrov preto odzrkadľuje jej osobnosť. Interiér charakterizuje výhľad na panorámu Starého Mesta vrátane Hradu, ktorý dopĺňa jemný dizajn s množstvom živej zelene a so zariadením inšpirovaným prírodou.

Odporúčané
Na samote pri lese. Sleduj luxusnú drevenicu v Demänovskej Doline s výhľadom na zasneženú prírodu Na samote pri lese. Sleduj luxusnú drevenicu v Demänovskej Doline s výhľadom na zasneženú prírodu 5. januára 2024, 12:00

Byt je veľkorysý vo všetkých priestoroch vrátane vstupnej haly, ktorú architekti ešte zväčšili zrkadlovou stenou s úložnými priestormi. Majiteľke je veľmi blízka príroda, čo sa prejavuje už tu, keď jednu stranu chodby ohraničuje svetlý drevený obklad a druhú stranu zdobí tapeta s motívom ázijskej záhrady. 

Interiéru dominuje jemný dizajn, živá zeleň a výhľady.
Interiéru dominuje jemný dizajn, živá zeleň a výhľady. Zdroj: RULES, BoysPlayNice

Z prírodných prvkov vychádza aj dizajn dennej zóny s dominantou tapetou s jemným motívom záhrady, ktorú v obývačke dopĺňa živá rastlina. Na tento štýl nadväzuje aj osvetlenie – lampy pripomínajú oblaky, zatiaľ čo luster nad jedálenským stolom v kuchyni vetvičky stromu.

Rovnako sedacia súprava v sivej farbe pôsobí elegantne a podčiarkuje naturálnu atmosféru bytu. Najlepším doplnkom obývacej miestnosti je však výhľad na mesto cez veľkoformátové okno.

Hlavná spálňa má svoj vlastný šatník a kúpeľňu, preto je riešená ako čistý priestor bez skríň a iných bariér, len s posteľou a nočnými stolíkmi. Hosťovská izba sa nesie v rovnakom minimalistickom duchu a okrem rozkladacieho gauča, úložných priestorov, koberca a kvetináčov neobsahuje nič navyše.

RULES, Sky Park, Bratislava
Zdroj: RULES, BoysPlayNice

Veľmi nás baví pracovňa s dvomi miestami na sedenie, ktorá je maximálne využitá vďaka individuálnemu nábytku na mieru, pričom použité materiály ladia so zvyškom bytu. V kúpeľniach je najvýraznejším prvkom luxusný čierno-biely obklad s výraznou kresbou, ktorý vytvára zaujímavý kontrast k svetlému drevu na skrinkách.

Odporúčané
Takto vyzerá dizajnový byt pre mladého sneakerheada. Slovenskí architekti skĺbili cool vychytávky s atmosférou streetwearu Takto vyzerá dizajnový byt pre mladého sneakerheada. Slovenskí architekti skĺbili cool vychytávky s atmosférou streetwearu 30. apríla 2024, 13:30

Sladkou čerešničkou je malá lodžia s úchvatným výhľadom, ktorá obsahuje len odolné kreslo s mäkkým čalúnením, koberec a živé rastliny. Nič viac nie je potrebné. 

Ateliér RULES si potrpí na kvalitu nielen pri tvorbe návrhov, výbere materiálov a zariadenia, ale aj pri voľbe fotografov svojich projektov. Dôkazom je galéria od BoysPlayNice.

RULES, Sky Park, BratislavaRULES, Sky Park, BratislavaRULES, Sky Park, BratislavaRULES, Sky Park, Bratislava
Zobraziť galériu
(27)
Odporúčané
Zrekonštruovaný rodinný dom v Rusovciach pripomína 5-hviezdičkový hotel: Štyri spálne, vysoké stropy či súkromné kino   Zrekonštruovaný rodinný dom v Rusovciach pripomína 5-hviezdičkový hotel: Štyri spálne, vysoké stropy či súkromné kino 14. decembra 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia