Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. decembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:06
Daniel Mikolášik

Na Szigete v lete vystúpia Sam Smith či Fred Again. Obľúbený festival zverejnil prvých headlinerov

HUDBA FESTIVALY SAM SMITH SZIGET
Uložiť Uložené

Toto sú prvé mená svetových interpretov, ktorí v lete vystúpia neďaleko Slovenska.

Na Szigete vystúpia v lete 2024 spevák Sam Smith, DJ Martin Garrix, raper Stormzy či hudobný producent Fred Again. Obľúbený maďarský hudobný festival zverejnil mená headlinerov a viac ako 30 ďalších potvrdených interpretov, ktorí medzi 7. až 12. augustom vystúpia na „Ostrove slobody“ v Budapešti.

stan smith
Zdroj: Sziget Festival

Budúci jubilejný 30. ročník festivalu okrem headlinerov privíta medzi 10. a 15. augustom 2023 aj ďalšie mená ako AMÉMÉ, Blondshell, Crystal Fighters, Eris Drew & Octo Octa, Fontaines D.C., Four Tet, Honey Dijon, Joost, Joesef, Joker Out, Louis Tomlinson, L'Impératrice, MEUTE, Nia Archives, Dom Dolla, Nova Twins, Overmono, Pip Blom, Warhaus a ďalší, ktorých organizátori zverejnia neskôr.

Generálny riaditeľ Szigetu Tamás Kádár tvrdí, že tento rozmanitý lineup odráža dynamické a široké publikum, ktoré festival každoročne priťahuje. „Už počas tohto ročníka Szigetu sme dostali mnoho pozitívnych ohlasov na to, ako veľmi sa festival zlepšil takmer vo všetkých oblastiach v porovnaní so Szigetom 2022, a z doterajšieho predaja vstupeniek v predpredaji môžeme pozorovať, že o festival v roku 2024 je obrovský záujem.“

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

„Toto oznámenie, ktoré je zatiaľ len prvým ‚balíčkom‘, ukazuje, že aj budúci rok sa na Szigete predstavia veľké svetové hviezdy, súčasní umelci aj novoobjavené hudobné talenty, takže všetkým bude ponúknutý silný a vzrušujúci výber hudby bez ohľadu na žáner,“ dodáva Kádár.

Sziget festival v Maďarsku.
Sziget festival v Maďarsku. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Festival Sziget, ktorý denník Daily Star označil za „rozprávku pre milovníkov festivalov“, plánuje v roku 2024 predbehnúť všetky očakávania a očariť návštevníkov jedinečnou kombináciou kultúrnych zážitkov. Sziget sľubuje, že sa stane celosvetovým stretnutím kreativity, jednoty a nezabudnuteľných okamihov a upevní svoju povesť ako jedného z najvýznamnejších svetových hudobných festivalov.

Po vypredaní tzv. Early Bird vstupeniek sú teraz opäť v predaji celofestivalové a trojdňové vstupenky, ktoré začínajú od 199 eur. Kúpiš ich na tejto adrese.

Domov
Zdieľať
Diskusia