Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. novembra 2023, 14:12
Čas čítania 0:54
Samuel Barienčík

Poslanec sa dal nachytať memečkom. Na vianočných trhoch v Bratislave sa vraj predáva chlieb s masťou za 9 eur

POLITIKA POLITICKÁ SATIRA POLITIKA
Uložiť Uložené

Karol Farkašovský je poslancom v NRSR a bývalým moderátorom televízie Markíza. Vo svojom statuse píše nahnevaný status ako odpoveď na vymyslenú fotku.

Poslanec parlamentu za SNS a bývalý moderátor Televíznych novín na Markíze Karol Farkašovský na svojom Facebooku napísal status, v ktorom sa rozčuľuje nad „nenažratými obchodníkmi“, ktorí vraj špinia a kazia dobré meno Slovenska. „Najhorší nepriateľ občana i turistu je nenažratý obchodník,“ píše Farkašovský. 

Celý jeho status je však postavený na obyčajnej satirickej fotografii stiahnutej z meme stránky Emefka. Memečko si uťahuje z prestrelených cien na vianočných trhoch. Na fotke je chlieb potretý vegánskou masťou a posypaný biocibuľou, ktorý sa predáva za 8,90 €. 

Emefka
Zdroj: Instagram/@emefka_official

Farkašovský pochopil túto fotografiu satirickej stránky ako overený fakt a rozhodol sa vo svojom statuse vysvetliť ľudom, koľko by taký chlieb mal reálne stáť. Treba vraj s takými obchodníkmi urobiť poriadok.

„Nech stojí krajec chleba 0,20 centa, masť ďalších 0,20 centa a štvrtinka cibule detto. Výrobná cena približne 0,60 centa. Predávať ho za 8,90 eura je obyčajné zderstvo a ozaj hrubé chrapúnstvo,“ napísal Karol Farkašovský. Nie je však jediný, kto sa dal nachytať.

Na post satirickej stránky reagovali už aj bývala podpredsedníčka a poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Anna Belousovová. Okrem nej sa pri reakcii nezdržal ani bývalý predseda NRSR a predseda strany Sme rodina Boris Kollár, podľa ktorého za takú vysokú cenu chleba s masťou a cibuľou môže primátor Bratislavy Matúš Vallo a vysoký prenájom stánkov. Na reakcie politikov upozorňuje satirická stránka Zomri.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia