Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Lucron.
28. novembra 2023, 14:00
Čas čítania 2:46
Sponzorovaný obsah

Tento developer ti poskytne úrok 1,47 % na bývanie. Pri 3-izbovom byte tak na splátkach za 2 roky ušetríš skoro 7 200 eur

Tento developer ti poskytne úrok 1,47 % na bývanie. Pri 3-izbovom byte tak na splátkach za 2 roky ušetríš skoro 7 200 eur
Zdroj: Lucron
ZAUJÍMAVOSTI BÝVANIE HYPOTÉKA
Uložiť Uložené

Vysnívané bývanie v Trnave je teraz oveľa dostupnejšie než pred niekoľkými mesiacmi.

V bytovom dome projektu Arboria v Trnave od developerskej spoločnosti Lucron si aktuálne môžeš kúpiť byt na hypotéku s dotovaným úrokom 1,47 % počas prvých dvoch rokov splácania. Pri 3-izbovom byte tak na splátkach za dva roky ušetríš skoro 7 200 eur. Bytový dom Kvetná je už v kolaudačnom procese, takže sa tam môžeš nasťahovať už začiatkom budúceho roka.

Lucron
Zdroj: Lucron

Zvýhodnená hypotéka sa dá získať v jednej z troch partnerských bánk: Tatra banka, VÚB banka alebo UniCredit Bank. Konkrétne to znamená, že po podpise úverovej zmluvy na hypotéku splácaš počas prvých 2 rokov od načerpania hypotekárneho úveru v banke splátky iba do výšky úrokovej sadzby 1,47%. Musí však prejsť 24 mesiacov od kolaudácie a načerpania hypotéky.

Červená značka na mape ukazuje polohu Arborie.
Červená značka na mape ukazuje polohu Arborie. Zdroj: Google Maps

Dotovanú splátku je možné získať pri hypotéke na 80 % kúpnej ceny a splatnosti do 30 rokov s lehotou fixácie minimálne 3 roky. Táto ponuka je obmedzená, a preto sa oplatí byť medzi prvými záujemcami.

„Arboria, to je spojenie modernej architektúry a prakticky riešených vnútroblokov, ale aj ihrísk, Relax Parku a množstva zelene. A to všetko doplnené pestrou ponukou služieb a prevádzok, ktoré spolu vytvárajú ideálne podmienky na komunitné bývanie rodinného charakteru. Sme radi, že vďaka dotovanej splátke hypotéky sa bývanie v Arborii stane oveľa dostupnejším pre oveľa širší okruh záujemcov aj mladé rodiny,“ hovorí development manager zo spoločnosti Lucron Ing. Július Kráľovič.

lucron
Zdroj: Lucron

Ako funguje dotovaná splátka hypotéky v praxi?

Trojizbák s parkovacím miestom a pivničnou kobkou v projekte Arboria stojí 230 450 eur. Banka poskytuje hypotéku vo výške 80 % kúpnej ceny, čiže 184 360 eur. Pri aktuálnej úrokovej sadzbe v banke 4,49 % a 30-ročnej splatnosti úveru vychádza plná splátka hypotéky na 933 eur.

Vďaka dotácii sa splátka v priebehu prvých 24 mesiacov zníži, a to tak, ako keby majiteľ bytu mal pri hypotéke úrok len 1,47 %. Mesačná splátka tak klesne z 933 eur na 634 eur. Počas dvoch rokov tak celkovo na 24 splátkach ušetríš takmer 7 200 eur.

Dotácia splátky hypotéky je vypočítaná ako rozdiel medzi aktuálnou bankovou úrokovou sadzbou a dotovanou úrokovou sadzbou vo výške 1,47 %. Dotácia bude klientovi vyplatená jednorazovo po nadobudnutí vlastníckeho práva k nehnuteľnosti v projekte Arboria. Viac informácií o dotácii na splátky nájdeš tu.

Modelový príklad vypočítal Lucron z ponuky 3-izbového bytu, ktorého cena s parkovacím miestom a kobkou je 230 450 €. Výška hypotekárneho úveru pri financovaní 80 % kúpnej ceny a 30-ročnej splatnosti je tak 184 360 €. Výpočet mesačnej splátky pri aktuálnej sadzbe hypotekárnych úverov v komerčných bankách (4,49 %) vychádza na 933 €, s dotovanou splátkou hypotéky (1,47 %) 634 €. To znamená, že každý mesiac ušetríš 299 €.
Modelový príklad vypočítal Lucron z ponuky 3-izbového bytu, ktorého cena s parkovacím miestom a kobkou je 230 450 €. Výška hypotekárneho úveru pri financovaní 80 % kúpnej ceny a 30-ročnej splatnosti je tak 184 360 €. Výpočet mesačnej splátky pri aktuálnej sadzbe hypotekárnych úverov v komerčných bankách (4,49 %) vychádza na 933 €, s dotovanou splátkou hypotéky (1,47 %) 634 €. To znamená, že každý mesiac ušetríš 299 €. Zdroj: Lucron

6 krokov, ako získaš dotovanú splátku hypotéky v Arborii:

  • Vyber si z ponuky bytov v bloku Kvetná v Arborii svoj vysnívaný byt.
  • Vyžiadaj si ponuku na hypotekárny úver v niektorej z troch partnerských bánk: Tatra banka, VÚB Banka alebo Unicredit Bank.
  • Potvrď si hypotekárny úver. Dotovanú splátku hypotéky je možné využiť pri hypotekárnom úvere až do výšky 80 % z kúpnej ceny a splatnosti do 30 rokov.
  • Uzavri s developerom príslušnú zmluvnú dokumentáciu.
  • Po kolaudácii, načerpaní úveru a nadobudnutí vlastníckeho práva získaš nárok na dotovanú splátku hypotéky.
  • Následne ti Lucron vyplatí jednorazovú platbu, ktorou dorovná rozdiel medzi bankovou úrokovou sadzbou a dotovanou sadzbou 1,47 %, a to až po dobu 2 rokov.

Bez znaleckého posudku a poplatku za úver

Ďalšou výhodou pre všetkých, ktorí chcú bývať v Arborii, je menej starostí pri vybavovaní úveru. Pri úvere od partnerskej banky nemusíš riešiť znalecký posudok a takisto máš možnosť získať zľavu z poplatku za poskytnutie úveru do výšky 100 %.

Navyše pri žiadnom z projektov spoločnosti Lucron inflačné doložky nie sú uplatňované. To v praxi znamená, že cena na kúpnej zmluve je pevná a počas výstavby sa nemení. Na rozdiel od iných spoločností ceny v projektoch Lucronu sa nezvyšujú v priebehu výstavby o infláciu.

Arboria – dobrá štvrť od spoľahlivého developera 

Arboria je už desať rokov miestom, kde sú dôležití ľudia, rodina, priatelia, susedia – jedným slovom, komunita. Moderná trnavská štvrť, ktorá sa ďalej neustále vyvíja, už dnes tvorí domov pre 3 000 spokojných susedov. Priamo pod oknami bytov im prekvitá mestský park s rozlohou 35 000 m2 a k udržateľnosti prispieva aj 3 300 m2 zelených striech. 

lucron
Zdroj: Lucron

To, že je Arboria dobrým miestom na život, nie je náhoda. Je to výsledok premysleného urbanizmu a kvalitnej architektúry. Za projektom stojí významný rezidenčný developer Lucron, ktorý má v portfóliu aj štvrte Vydrica a Nesto v Bratislave.

Viac o developerovi Lucron

Lucron sa špecializuje na rezidenčné developerské projekty a pri všetkých sa snaží o vytvorenie ucelených moderných urbanistických celkov s dôrazom na životné prostredie a verejné priestory. Zároveň vo svojich projektoch využíva vo vysokej miere moderné technológie, ktoré šetria zdroje.

Domov
Zdieľať
Diskusia