Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. septembra 2023, 14:46
Čas čítania 0:54
Eduard Starkbauer

Oppenheimer celosvetovo zarobil 900 miliónov. Režisér Duny zvoláva do kina a má radosť, že ľudí zaujíma 3-hodinový film o fyzike

FILMY A SERIÁLY DENIS VILLENEUVE OPPENHEIMER
Uložiť Uložené

Na to, aby si si pozrel Oppenheimera v kine, ti ostáva ešte niekoľko dní.

Etablovaní režiséri známi špecifickým artovým rukopisom Denis Villeneuve a Paul Thomas Anderson podľa Variety žasnú nad úspechom filmu Oppenheimer od Christophera Nolana. Film o tvorcovi jadrovej bomby už celosvetovo prekročil hranicu 900 miliónov dolárov a stal sa najlepšie zarábajúcim životopisným filmom štúdia Universal Pictures v histórii. 

Denis Villeneuve považuje Oppenheimera za „majstrovské dielo“ a vraj si nikdy nemyslel, že sa v tržbách priblíži k miliarde dolárov. „Z výšky zárobku som fakt prekvapený. Je to predsa len trojhodinový film o ľuďoch, ktorí hovoria o jadrovej fyzike,“ komentoval.

Režisér Duny a Blade Runnera má špeciálnu radosť aj z toho, že až 179 miliónov dolárov si film zarobil v kinosálach IMAX, ktoré sám obľubuje. „Budúcnosť kina je práve v IMAX-e a vo veľkých formátoch. Diváci chcú vidieť niečo, čo nemôžu mať doma a nezažijú to pri streamovaní. Chcú zažiť udalosť.“

 
Kompliment úspechu Oppenheimera v kinách zložil aj režisér filmov Licorice Pizza či There Will Be Blood Paul Thomas Anderson. „Poznám niekoľko filmových nadšencov, ktorí išli z El Pasa do Dallasu, aby si film poriadne pozreli. To je asi 18 hodín tam a späť,“ povedal uznanlivo na adresu fanúšikov, ktorí uprednostňujú projekciu v IMAX-e. Vidieť Oppenheimera v kine je podľa neho bez debát nepochybne lepšie, a to v každom ohľade.

Odporúčané
Prečo všetci milujeme Cilliana Murphyho? Prečo všetci milujeme Cilliana Murphyho? 2. augusta 2023, 11:30

Novinku Christophera Nolana si môžeš v kine stále vychutnať aj na Slovensku. Raz denne ho premieta aj jediná kinosála IMAX v bratislavskom nákupnom centre.

Oppenheimer.
Oppenheimer. Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia