Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2023, 12:30
Čas čítania 6:12
Lukáš Čelka

Boli slávni lovci duchov Warrenovci podvodníci alebo hrdinovia? Toto sú skutočné príbehy za strašením v Connecticute a Amityville

Boli slávni lovci duchov Warrenovci podvodníci alebo hrdinovia? Toto sú skutočné príbehy za strašením v Connecticute a Amityville
Zdroj: © Lionsgate
ZAUJÍMAVOSTI PARANORMÁLNE JAVY STRAŠIDELNÉ DOMY STRAŠIDELNÉ PRÍBEHY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Zisťovali sme, nakoľko sú príbehy filmov V zajatí démonov, Hrôza v Connecticute či 3:15! zomrieš pravdivé.

Prekliate rodinné domy na americkom vidieku, hlavné postavy posadnuté démonmi a záhadné siluety. Hororové snímky spravidla otvára paranormálna epizóda, ktorá rozbúcha srdcia divákov a navodí im zimomriavky po celom tele. A keď už sú vydesení do špiku kosti, na plátne sa zjaví magická veta: Tento film bol natočený na základe skutočných udalostí.

Pomyslenie, že sa hrôzy vo filme odohrali aj v skutočnosti, nenechá chladného ani toho najväčšieho skeptika. Predsa len, skutočné príbehy sa psychiky ľudí dokážu dotknúť oveľa viac, lebo sú im bližšie ako len nejaké strašidelné fantázie filmárov.

Práve tento fakt využívajú aj známe snímky ako Hrôza v Connecticute, V zajatí démonov či 3:15 zomrieš! Konkrétne, ide o sfilmované prípady najslávnejších lovcov duchov všetkých čias, manželov Eda a Lorrain Warrenovcov. Môžeme ich však naozaj pokladať za skutočné?

Ak nám stačí to, že domy z týchto hororov naozaj niekde v Amerike stoja a rodiny údajne obťažované duchmi žili či stále žijú – tak áno. Keď sa však bližšie pozrieme na všetky tie desivé udalosti, zistíme, že nič nemusí byť také jednoznačné, ako nám to podávajú naše obľúbené filmy.

Odporúčané
Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha 22. apríla 2024, 12:30

Rozoberať tie najtajomnejšie záhady a nevysvetliteľné javy sveta môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Písali sme napríklad o hoteli Cecil s veľmi pochybnou históriou či najstrašidelnejšom jazere na svete, v ktorom sa utopilo až 700 ľudí. Ak sa ti naša séria venovaná záhadám páči, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Strašenie v Connecticute

Aby sme ťa uviedli do deja, musíme naše rozprávanie začať niekoľko mesiacov predtým, než celý svet spoznal príbeh o údajnom najstrašidelnejšom dome v Amerike. Dôležité je tiež predstaviť jeho hlavných aktérov: úplne bežnú americkú rodinu strednej triedy Snedekerovcov.

Išlo o pomerne veľkú famíliu, na ktorej čele stál Allen Snedeker, manžel Carmen Reedovej. Manželia spoločne vychovávali štyri deti: Philipa, Bradleyho, Allena juniora a Jennifer. Okrem nich sa starali aj o Carmeninu neter Tammy.

Rodina Snedekerovcov.
Rodina Snedekerovcov. Zdroj: Youtube/@Mystery Archives

Zvrat v živote doposiaľ ničím nezaujímavej rodinky nastal v roku 1986, keď sa presťahovali do údajného strašidelného domu v Southingtone v štáte Connecticut. Ako píše portál Ati, Snedekerovci zúfalo hľadali dom na prenájom v blízkosti štátnej univerzitnej nemocnice.

Philipovi totiž diagnostikovali Hodgkinov lymfóm – agresívny typ rakoviny krvi – a kvôli liečbe musel často navštevovať lekárov. Allen s Carmen usúdili, že dlhé cesty autom z pôvodného bydliska sú pre ich syna utrpením, a preto považovali nápad presťahovať sa za najlepšie možné riešenie svojho problému.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 144168 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko dní žili v novom dome Snedekerovci, kým začali cítiť údajné temné sily. 
  • Čo sa im údajne v dome dialo a kedy napätie vyeskalovalo.
  • Či duchovia v dome niekomu aj fyzicky ublížili.
  • Aké trhliny má ich príbeh.
  • Aké spoločné menovatele majú príbehy o strašení z Connecticutu a Amityville.
  • Či boli filmy V zajatí démonov, Hrôza v Connecticute či 3:15 zomrieš! naozaj natočené podľa skutočných udalostí.
Domov
Zdieľať
Diskusia