Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou TV Markíza.
22. augusta 2023 o 15:30
Čas čítania 2:19

Premiéra 5. série Pána profesora: V prvej časti sa dozvieš, či je Samo otcom, a objaví sa aj Richard Autner a Diana Mórová

Premiéra 5. série Pána profesora: V prvej časti sa dozvieš, či je Samo otcom, a objaví sa aj Richard Autner a Diana Mórová
Zdroj: TV Markíza
FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Prezradíme ti, na čo sa môžeš v tejto sérii tešiť.

„Štvrtá séria Pána profesora skončila linkou, keď zostala otázka otcovstva nezodpovedaná. V novej sérii sa teda definitívne dozvieme, kto je otcom Klaudiinho dieťaťa, a to hneď v prvej epizóde. Či otcovské povinnosti pribudnú práve Samovi, sa nechajte prekvapiť,“ naznačila Veronika Stojáková, PR manažérka TV Markíza. Rozuzlenie milostného trojuholníka, na ktoré čakáme už niekoľko mesiacov, uvidíš na obrazovkách TV Markíza už 4. septembra a v týždňovom predstihu na Voyo.

sleduj na voyo

Prvý diel bude o poruche pozornosti a hyperaktivite

Seriál Pán profesor už od svojho začiatku otvára tabuizované spoločenské témy či otázku duševného zdravia mladých ľudí. Videli sme tínedžerské tehotenstvo, závislosť od drog či hazardu alebo boj s vlastnou identitou.

Každá epizóda otvára jeden konkrétny problém. Premiérová časť piatej série sa bude venovať poruche pozornosti a hyperaktivite. „V hlavnej úlohe uvidíme mladého herca, ktorý hviezdil v jednom z najpopulárnejších seriálov televízie Markíza,“ vysvetlila Veronika Stojáková. „V každej sérii sa snažíme divákom priniesť niečo nové a ani v piatej sérii to nebude inak. V seriáli sa objavia nové mladé herecké talenty, ktoré sa stanú súčasťou Samovej triedy. Veríme, že sa aj tentokrát podarilo vyskladať kasting študentov, ktorý vzbudí pozornosť,“ dopĺňa PR manažérka. 

Nové postavy pribudnú aj do kolektívu pedagógov. Jednou z posíl je Richard Autner, ktorého môžeš poznať nielen z televíznych obrazoviek, ale aj zo Slovenského národného divadla. V seriáli stvárni bývalého podnikateľa Patrika Rakovického, ktorý predal svoju úspešnú firmu a začal pracovať ako učiteľ matematiky a informatiky. 

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Rakovický je úspešný aj ako učiteľ a tiež si potrpí na vysoký životný štandard. Jediné, čo mu v živote chýba, je šťastie v láske. Na gymnáziu Staromestská však stretne ženu, ktorú považuje za ideálnu. Jediným problémom je, že je zadaná. Tipneš si, kto to bude? 

V piatej sérii uvidíš aj Dianu Mórovú v úlohe školskej inšpektorky Silvie Tatárovej. „Je prísna, nekompromisná a ochotná akceptovať len to najlepšie. Získať jej pochvalu je takmer nemožné. Má rovnako vysoké nároky ako na seba, tak aj na ostatných. Tatárovej na gymnáziu padne do oka jeden muž, ktorého bude chcieť získať za každú cenu,“ opisuje Veronika Stojáková. Myslíš si, že jej vysnívaným mužom bude Samo? 

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Okrem Richarda Autnera a Diany Mórovej pribudnú aj ďalšie známe herecké mená. O koho pôjde, však tvorcovia držia ešte v tajnosti. V predošlých sériách sa takto objavili už Zdena Studenková, Kristína Tormová, Božidara Turzonovová, Martin Mňahončák či Ego. 

pán profesorpán profesorPán profesorPán profesor
Zobraziť galériu
(4)

Aká bude nová trieda?

V predchádzajúcom článku sme ti predstavili niektorých mladých hercov, ktorí budú v novej triede na gymnáziu Staromestská. V tomto videu zas uvidíš, ako prebiehalo promo fotenie piatej série v Chorvátsku. 

Pre niektorých účinkujúcich to bola prvá herecká skúsenosť. Prípravy na natáčanie Pána profesora preto prebiehajú trocha inak než v bežnej praxi. „S novými hercami sa zvyknem stretnúť ešte pred samotným nakrúcaním, aby sme si spoločne prešli scenár. Práve tam zistím, na čo sa musím pripraviť,“ vysvetľuje režisér Ondrej Hraška.

„Množstvo z nich nemalo pred tým žiadne skúsenosti s herectvom, alebo minimálne, preto sa učíme, čo znamená vnútorné prežívanie, ale aj to, že k nám neprišli iba prerozprávať text. A okrem tohto musia vnímať aj technické požiadavky. Niektorí sú na pľaci prvýkrát, je to pre nich občas šok a zaseknú sa. Vtedy musíme pracovať na tom, aby sa na obraz pretavila emócia,“ dodáva režisér. 

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Ondrej Hraška však priznáva, že nové tváre dokážu niekedy prekvapiť. „Vtedy ma moja práca nesmierne baví a kvôli týmto momentom, keď vás herec na obraze prekvapí, to vlastne robím.“ Tiež dodáva, že v tejto sérii sa to podarilo niekoľkokrát, a dúfa, že výsledok práce sa prenesie aj na divákov.

pozri si seriál
Domov
Zdieľať
Diskusia