Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Aj v septembri odletíš do cudziny za lacno. Ktoré destinácie sa ti oplatia najviac?
Letenky do Bari ťa v septembri vyjdú na menej ako 60 eur.
Letenky do Bari ťa v septembri vyjdú na menej ako 60 eur. Zdroj: Unsplash/Maria Bobrova

Bari 

Miesto odletu: Budapešť 

Termín: 21. 9. 2023 – 28. 9. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Cena: 57 €

Mesto Bari je centrom talianskeho regiónu Apúlia a nájdeš v ňom krásne a čisté pláže. Za zmienku stoja napríklad Pane e pomodoro na východnej strane mesta alebo Lido San Francesco Alla Rena na západnej. Obe sú piesočnaté a obľúbené medzi turistami.

V srdci mesta nájdeš historické hradby, katedrálu aj reštaurácie, ktoré po večeroch praskajú vo švíkoch. Pekná prechádzka vedie popri prístave či okolo divadla Margherita. Určite si nezabudni pozrieť aj hrad Castello Svevo Di Bari a prejdi sa po lokálnych parkoch. Jeden z nich, Piazza Umberto, sa nachádza pri mestskej univerzite. 

Do bulharskej Sofie odletíš v septembri za necelých 50 eur.
Do bulharskej Sofie odletíš v septembri za necelých 50 eur. Zdroj: Unsplash/Raimond Klavins

Sofia 

Miesto odletu: Bratislava 

Termín: 12. 9. 2023 – 19. 9. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair

Cena: 49,14 €

Hlavné mesto Bulharska Sofia patrí k najstarším mestám v Európe. Ak sa rozhodneš v meste cestovať mestskou hromadnou dopravou, možno ťa prekvapí fakt, že súčasťou zastávky metra Serdika II sú ruiny starorímskeho mesta Serdika. Ikonickými budovami v meste sú tri najznámejšie, a to Národný palác kultúry, Národné divadlo Ivana Vazova a Katedrála sv. Alexandra Nevského. 

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

Okrem histórie však vyskúšaj ochutnať lokálne produkty priamo na trhoch, ktorých je v meste neúrekom. Hlavný sa nazýva Market Hall a nájdeš v ňom všetko od jedla až po drogériu. Okrem vyššie spomenutých vecí nezabúdaj aj na zábavu, Sofia je totiž známa aj pre svoj bohatý nočný život.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia