Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2023, 18:43
Čas čítania 0:46
Jana Chovancová

Pozor, skontroluj si let: táto známa letecká spoločnosť ruší lety na začiatku jesene. Môže za to rutinná kontrola

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Bezpečnosť je pre nich na prvom mieste, o čom svedčí aj fakt, že spoločnosť zrušila niekoľko letov pre kontrolu motorov.

Spoločnosť Pratt & Whitney, ktorá sa zaoberá vývojom a výrobou leteckých motorov, oznámila, že vykonáva urýchlenú kontrolu niektorých motorov GTF. Keďže maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizzair vlastní niekoľko lietadiel, ktoré majú tento typ motorov, povinná kontrola sa dotkne aj jej. Píše o tom maďarský webový spravodajský portál 24.hu.

Wizzair bol preto prinútený upraviť letový poriadok a prispôsobiť sa zmenám tak, že zrušil niekoľko letov na začiatku jesene. Konkrétne ide o mesiace september a október, pričom letecká spoločnosť ponúkla cestujúcim aj niekoľko riešení. 

Cestujúci na dotknutých letoch budú mať možnosť prebookovať sa na alternatívne lety či vybrať si medzi 120-percentným kreditom na účte WIZZ alebo vrátením plnej ceny letenky pri použití pôvodného spôsobu platby.

V prípade, že si cestujúci rezervovali letenky prostredníctvom online sprostredkovateľa alebo cestovnej kancelárie, letecká spoločnosť im odporúča, aby kontaktovali agentúru alebo príslušnú webovú stránku. Wizzair ľuďom zároveň odporúča skontrolovať si priečinky so spamom, či v nich nemajú e-maily o prípadných zmenách letového poriadku.


I keď Wizzair za túto udalosť priamo nezodpovedá, ospravedlňuje sa za spôsobené nepríjemnosti. „Bezpečnosť našich cestujúcich, posádky a lietadla zostáva našou najvyššou prioritou,“ uviedla spoločnosť. Vo vyhlásení presne neuvádza, koľko letov a na ktorých trasách bude musieť zrušiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia