Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2023, 15:47
Čas čítania 0:47
Adriana Královičová

FOTO: Značka Vans opäť spojila streetwear s umením. Tentoraz limitovanú edíciu upravila česká umelkyňa Michaela Fenkl

MÓDA DIZAJN MÓDA STREETSTYLOVÁ MÓDA UMENIE VIZUÁLNE UMENIE
Uložiť Uložené

Najnovšia spolupráca s českou umelkyňou prepája umenie s klasikou Vans. Projekt Art on the box zdobí rukopis českej vizuálnej „básničkárky“.

Streetwearová značka Vans sa už tretíkrát spojila s lokálnym umelcom, ktorého tvorba zdobí limitovanú edíciu. Najnovší projekt s názvom ART ON THE BOX spája umenie s klasikou Vans. Tento rok sa pod limitovaným počtom prebalov klasickej siluety Vans Slip-On „podpísala“ česká vizuálna „básničkárka“ Michaela Fenkl. V rámci tejto spolupráce značka prepája lokálny trh s maliarmi a zviditeľňuje umenie netradičnou formou priamo na krabici od tenisiek, z ktorej sa stalo priam umelecké dielo.

Limitovaná edícia VANS x MICHAEL FENKL x ART ON THE BOX obsahuje látkovú tašku, nalepovacie tetovanie, ktoré je inšpirované tvorbou Michaely, aj tenisky Vans. Produkty budeš môcť získať prostredníctvom súťaží na vybraných instagramových profiloch. 

Vans, Michaela Fenkl, móda, topánky, oblečenie, umenie, dizajn
Zdroj: Haupt_PR/alexandrez_off

Michaela Fenkl svoju tvorbu zakladá na vizualizácii slov, ktorú rozvinula do rôznych foriem médií. Jej umelecké prejavy zahŕňajú fotografie, maľby na plátne, tetovania, dizajny odevov a produktov, pohyblivý obraz a dokonca aj hovorené slovo. Snaží sa odstrániť predsudky o poézii ako niečom zastaranom a inšpiruje mladých, aby sa k nej vrátili a objavili v nej nový význam a krásu.

Vans, Michaela Fenkl, móda, topánky, oblečenie, umenie, dizajnVans, Michaela Fenkl, móda, topánky, oblečenie, umenie, dizajnVans, Michaela Fenkl, móda, topánky, oblečenie, umenie, dizajnVans, Michaela Fenkl, móda, topánky, oblečenie, umenie, dizajn
Zobraziť galériu
(17)

V minulosti podobné projekty Vans vznikli v spolupráci s maliarom Martinom Lukáčom aj s Michaelou Červenou. Medzi jej najaktuálnejšie spolupráce patrilo aj spojenie so značkou Pigmentarium, ktorá v limitovanej edícii špeciálne upravila flakón vône Paradiso. 

Anketa:
Čo hovoríš?
COOL!
Nič pre mňa. 
COOL!
83 %
Nič pre mňa. 
17 %
Domov
Zdieľať
Diskusia