Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2023, 12:47
Čas čítania 1:36
Jana Chovancová

Dovolenka v tejto krajine ťa vyjde lacnejšie než v Chorvátsku. Letenky nie sú drahé a ceny hotelov klesajú

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH CHORVÁTSKO DUBAJ
Uložiť Uložené

Veľa ľudí sa k slovenskému moru vydáva aj s cieľom užiť si lacnejšiu dovolenku. Zdá sa, že po novom sa viac oplatí luxus v Dubaji.

Spojené arabské emiráty sú skokanom letných dovoleniek, o čom svedčí aj fakt, že v priebehu júla narástli o viac ako 200 percent v porovnaní s minulým rokom. Ukazujú to dáta cestovnej kancelárie Pelikán.

Odporúčané
Slovák Ladislav má 46 a študuje na univerzite v Sydney: Keď vybuchla raketa v Poľsku, nasadol som na lietadlo (Rozhovor) Slovák Ladislav má 46 a študuje na univerzite v Sydney: Keď vybuchla raketa v Poľsku, nasadol som na lietadlo (Rozhovor) 27. júla 2023, 9:30

Dovolenka v emirátoch ťa počas letnej sezóny môže vyjsť lacnejšie ako Jadran. Problém pre cestovateľov nepredstavujú už ani vysoké teploty. Napriek tomu, že boli emiráty kedysi považované za nevhodnú destináciu počas leta, v súčasnosti sú teploty porovnateľné s podmienkami vo viacerých európskych krajinách. Napríklad na španielskej Malorke bolo počas druhého júlového týždňa o 2 až 3 stupne Celzia teplejšie ako v Dubaji. 

Dovolenka v Dubaji ťa vyjde lacnejšie ako v Chorvátsku.
Dovolenka v Dubaji ťa vyjde lacnejšie ako v Chorvátsku. Zdroj: Unsplash/Christoph Schulz

Ušetríš aj na ubytovaní 

Dubaj a Abú Zabí očakávajú toto leto nával tisícky Slovákov. Ubytovanie ich tu totiž môže vyjsť lacnejšie ako v Chorvátsku. Napríklad taký 4-hviezdičkový pobyt v Dubaji zoženú dovolenkári na Pelikánovi od 370 eur na osobu, pričom prímorské Chorvátsko vychádza približne o 100 eur drahšie.

Dubaj má viac ako 800 hotelov a 150-tisíc izieb nonstop k dispozícii. Samotný Dubaj už nie je pri emirátoch takým dominantným a do boja o slovenského turistu sa zapojilo aj Abú Zabí – do najväčšieho emirátu smeruje polovica z nich. V Abú Zabí nájdu turisti hotely vyšších kategórií a zoženú tu najlepšie 5-hviezdičkové hotely za mimoriadne nízke ceny.

Odporúčané
Dubaju vládne šejk Muhammad: jeho ženy pri ňom zažili peklo, jedna svoje dieťa celý život nevidela, dve dcéry dal uniesť Dubaju vládne šejk Muhammad: jeho ženy pri ňom zažili peklo, jedna svoje dieťa celý život nevidela, dve dcéry dal uniesť 24. apríla 2024, 16:30

Ako hovorí Patrik Vas, manažér pre strategické partnerstvá Pelikan.sk, kompletný balík v luxusnom hoteli Jumeirah Saadiyat, ktorý je považovaný za jeden z najlepších hotelov na svete, sa začína na cene od približne 750 eur na osobu. Práve Saadiyat Island je počas leta vďaka svojej klíme ideálnou destináciou na prečkanie horúčav v emirátoch.

„Cenový boj hotelov je neskutočný a my robíme s väčšinou z nich. Pred piatimi rokmi bolo nepredstaviteľné bývať v dizajn hoteli na Palme a zaplatiť za noc 29 eur s raňajkami. Dubaj a celkovo emiráty však posledný rok zmenili zameranie a chcú sa profilovať ako cenovo dostupná destinácia. Naše predaje sa rozložili počas celého roka a emiráty sú pre Pelikán už celoročná destinácia,“ vysvetľuje Vas.

Odporúčané
Toto je 10 najluxusnejších ubytovaní na svete, najdrahšie ťa vyjde na neskutočných 13-tisíc na noc Toto je 10 najluxusnejších ubytovaní na svete, najdrahšie ťa vyjde na neskutočných 13-tisíc na noc 26. júla 2023, 11:00

Cena leteniek ťa takisto príjemne prekvapí

Letenky do emirátov sa začínajú na 150 eurách. To oceňujú najmä mladí klienti, ktorí ušetrené peniaze z leteniek investujú do luxusnejšieho ubytovania. „Na druhej strane však už 40 percent našich predajov sú rodiny s deťmi. Pre nich je pohodlie dôležité, a preto si väčšinou vyberajú luxusné lety s Emirates. Pre rodiny s deťmi máme najlepšie ceny na letenky do Dubaja na trhu. Štvorčlenná rodina u nás na letenkách do Dubaja s Emirates ušetrí až 120 eur,“ dodáva Vas. 

Domov
Zdieľať
Diskusia