Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
10 najlepších filmov z českého filmového festivalu v Karlových Varoch: Tieto pecky zabojujú o Oscary

8. You Sing Loud, I Sing Louder 

Vyliečený alkoholik (Ewan McGregor) sa snaží tráviť čas so svojou dcérou (Ewanova dcéra Clara McGregor), ktorá zápasí s drogovou závislosťou, a vezme ju na výlet. Ona však nevie, že cieľom tohto cestovateľského filmu je odvykacia terapia.

Druhá šanca je miestami zbytočne doslovný film, ale ponúka veľmi vtipné medzigeneračné konverzácie a intenzívne emócie dvoch ľudí. Ewan McGregor ukazuje svoju rozsiahly herecký rozsah, no Clara sa rozhodne nenecháva otcom zatieniť. Okrem toho, že bola producentkou filmu, spolupracovala aj na emotívnom scenári.

7. A Thousand And One (réžia: A. V. Rockwell)

Inez je slobodná matka, ktorá vychováva 6-ročného chlapca Terryho. Čerstvo ju prepustili z väzenia a rozhodne sa, že jej synovi bude najlepšie, keď bude žiť s ňou. Unesie ho a začnú žiť nový život. Film zobrazuje viaceré dôležité udalosti v ich životoch a občasné problematické správanie matky Inez. Niečo v príbehu a vo vzťahu medzi nimi dvomi nesedí.

Snímke trvá, kým sa dostane k poriadne výživnému príbehu a zápletke, ktorá jej dodá veľmi dôležitý a funkčný emocionálny presah. Keď sa to však konečne stane, nedokážeš sa odlepiť od plátna. Vo filme excelujú herci, dialógy a stavba príbehu. Vzťah chlapca Terryho s priateľom jeho matky môže niekomu pripomínať snímku Moonlight (v dobrom zmysle slova). 

Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia